Kolašinac i društvo

Najmanje osam nogometaša Arsenala na listi otpisanih

Sokratis Papastathopoulos (32), Skadran Mustafi (28), Sead Kolašinac (27), Granit Xhaka (27), Matteo Guendouzi (21), Matt Macey (25), Rob Holding (24) i Mesut Özil ( 31) trebali bi napustiti Topnike.
Sport / Nogomet | 04. 08. 2020. u 22:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Arteta i Topnici - neki od sadašnjih prvotimaca bit će prodani

Nakon razočaravajuće sezone u prvenstvu, pobjedom u FC kupu (2:1 protiv Chelseaja), što ih vodi u Ligu Europe, Arsenal je u određenoj mjeri na kraju popravio dojam, ali daleko je to od apetita vodstva Topnika.

Sada klub iz Londona mora planirati budućnost, a trener Mikel Arteta (38) suočen je s teškim odlukama. Jedno je jasno: sljedeće sezone trebalo bi postići više od 8. mjesta u Premier ligi!

U tu svrhu klub mora ovog ljeta prodati neke igrače kako bi generirao novac za nove transfere.

Daily Mail sastavio je listu za odstrel u Arsenalu.

Ovi profesionalci trebali bi ići: Sokratis Papastathopoulos (32), Skadran Mustafi (28), Sead Kolašinac (27), Granit Xhaka (27), Matteo Guendouzi (21), Matt Macey (25), Rob Holding (24) i Mesut Özil ( 31).

Budući da se trener Arteta očito više ne oslanja na bivšu najveću zvijezdu, njemačkog Turčina Özila, bivši član Elfa trebao bi biti prodan prije posljednje godine ugovora s Arsenalom. To je psoljednja prilika da se na njemu nešto zaradi.

Ipak, najzanimljiviji je slučaj Pierre-Emericka Aubameyanga (31) koji je nedavno pokazao svoju vrijednost postigavši za Arsenal dva odlučujuća gola u finalu FA Cupa. Međutim, njegova prodaja donijela bi Gunnersima puno novca.

Ipak, sve ukazuje da će Arsenal pokušati zadržati Gabonca. Njegov ugovor s Arsenalom traje do ljeta 2021., ali se navodi da je na meti nekoliko najboljih klubova.

"Nadam se da može ostati s nama", kaže Arteta. Ako uspije, trener ima velike planove s Gaboncem: "Želimo oko njega stvoriti momčad."

Kopirati
Drag cursor here to close