Darežljivi domaćin

Najlošija sezona Reala na domaćem terenu u ovome stoljeću

Domaća je publika svjedočila 14 pobjeda Reala, sedam neriješenih rezultata i pet poraza Reala. Madriđani su kod kuće zabili 64 puta, ali su ujedno primili 32 gola. Tako loš rezultat nisu zabilježili u ovom stoljeću.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2018. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valencia, Levante, Betis, Tottenham, Fuenlabrada, Barcelona, Numancia, Villarreal, Leganes, Atletico Madrid, Juventus i Athletic Bilbao su klubovi koji su ove sezone gostovali na Santiago Bernabeu i kući otišli s najmanje remijem.

Dakle, od 26 gostujućih momčadi kraljevski klub nije uspio pobijediti 12 njih.

Domaća je publika svjedočila 14 pobjeda Reala, sedam neriješenih rezultata i pet poraza Reala. Madriđani su kod kuće zabili 64 puta, ali su ujedno primili 32 gola. Tako loš rezultat nisu zabilježili u ovom stoljeću, piše Marca.

Njihova zadnja jednako poražavajuća sezona je ona 1999/2000, kad su na domaćem travnjaku trpjeli poraze koji ubijaju u pojam: Zaragoza (5-1), Atletico (3-1) i Bayern (4-2), kao i loši rezultati od još nekih protivnika, tipa Oviedo ili Numancia, klubova za koje danas više jedva da netko i zna.

Dva boda koja je izgubio u susretu s Atletic Bilbaom u srijedu, kumulirala su ukupno 17 izgubljenih na Santiago Bernabeu ove sezone u LaLigi. Samo to bi im, da su ih osvojili, ''poravnalo'' sadašnji zaostatak za Barcelonom.

Toliko ispuštenih bodova kod kuće nisu zabilježili od famozne sezone 2006/2007, koju zovu i sezonom velikog povratka. Tada je Real vodio talijanski stručnjak Fabio Capello, a za razliku od sezone 2017/2018, tada su se uspjeli vratiti nakon loših rezultata i unatoč nekim neočekivanim gubitcima bodova u Madridu, prvenstvo su osvojili pobjedom u zadnjem kolu protiv Mallorce (3:1). Nakon te pobjede imali su jednak broj bodova kao i Barcelona (po 76), ali su prvaci postali zbog boljeg međusobnog omjera. Real je u tom prvenstvu pobijedio Barcelonu u prvoj utakmici 2:0, a u drugoj su odigrali 3:3. Inače, da je odlučivala gol razlika, prvak bi bila Barcelona (+45, naprema +26 Realovih).

Kopirati
Drag cursor here to close