Ponuda iz Koreje

Najidealnija opcija za Velež: Mulić bi se prodao, ali ostao na posudbi

Veležov gorostas Fejsal Mulić i dalje je sa svojom ekipom, ali još se ne zna hoće li uskoro napustiti Rođene i otići u Koreju.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2021. u 14:22 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijest da korejski prvoligaš Seongnam FC želi Veležovog dvometraša je potvrđena, ali još kruže nepotvrđene informacije oko vrijednosti transfera. Navodno je u pitanju iznos od oko 85.000 eura, a i Veležu bi pripao dobar dio kolača.

No, pored toga što bi zaradio Velež bi morao naći novog napadača, jer je Mulić postigao devet od Veležovih 30 premijerligaških golova ove jeseni. Ipak, postoji i opcija po kojoj bi Mulić prešao u korejski klub, ali bi još ovo proljeće ostao u redovima Rođenih, što bi za trenera Feđu Dudića bilo najidealnije rješenje.

“Oni su spremni prvo ići na posudbu pola godine, nakon toga moguć je i potpis ugovora što nama svakako odgovora. Pokazali su interes pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati”, rekao je Dudić za Dnevni list.

Inače, njegova momčad kompletirala se ovog vikenda, jer su se ekipi pridružili Brazilac Brandao i Makedonac Konstantin Češmedžijev koji su kasnili na početak priprema.

Kopirati
Drag cursor here to close