"Ravno slijetanju na Mjesec"

Najgora momčad na svijetu slavila nakon 73 utakmice bez pobjede!

U Kupu Sjeverne Škotske trijumfirali su protiv Nairn Countyja s visokih 5:2. Radi se, dakle, o momčadi koja je prošle sezone imala 'prekrasnu' gol-razliku -221 pogodak.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2019. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Igrači simpatičnog kluba Fort William iz Škotske

Fort William već je dulje vrijeme nosio titulu najgore britanske profesionalne momčadi. Ali klub iz škotske Highland League konačno je stao na kraj crnom nizu. Nizu koji je trajao čak 73 utakmice! Odnosno, 840 dana.

U Kupu Sjeverne Škotske trijumfirali su protiv Nairn Countyja s visokih 5:2. Radi se, dakle, o momčadi koja je prošle sezone imala 'prekrasnu' gol-razliku -221 pogodak.

"Nevjerojatne stvari", pohvalili su se na službenom twitter profilu kluba i dodali:

"Nevjerojatan osjećaj, hvala svima koji su došli. Bila je ovo odlična večer na Claggan Parku."

Mnogi nisu ni čuli za Fort William, ali očito su ovi 'veseljaci' zapeli za oko nogometnim fanaticima diljem svijeta jer su iz kluba i njima uputili zahvalu.

"Hvala svima iz cijelog svijeta koji su proslavili s nama. Vaša podrška nije ostala nezapažena."

Naravno, navijači koji su se našli na stadionu kapaciteta 1800 mjesta, bili su izvan sebe, piše 100posto.hr.

"Pa ovo je ravno slijetanju čovjeka na mjesec! Svatko pamti gdje se nalazi ili gdje se nalazio kad Fort William upiše pobjedu...", napisao je jedan.

Zanimljivo, klub je prošlu sezonu upisao samo dva remija, a završio ju je sa -7 bodova. Kako je to moguće? Jednostavno. Triput su na teren slali igrače koji nisu imali pravo nastupa i liga im je oduzimala bodove!

O njima i njihovom užasnom nizu je čak i škotska podružnica BBC-ja snimila dokumentarac, ali sad su svjetska senzacija. Igrači koji su plaćeni 20 funti tjedno. Što ti je život, što ti je nogomet!

Kopirati
Drag cursor here to close