Nakon slavlja s Rijekom

Najbolji nogometaš Prve HNL pet godina u Gentu

Sport / Nogomet | 19. 06. 2017. u 21:22 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji nogometaš Prve HNL u sezoni 2016/17. Franko Andrijašević od ponedjeljka je i službeno novi igrač belgijskog Genta za koji je potpisao ugovor na pet godina.

"Franko Andrijašević je izabrao KAA Gent i potpisao s nama ugovor na pet godina. Hrvatski veznjak dolazi iz Rijeke s kojom je prošle sezone osvojio dvostruku krunu", predstavio je svog novog igrača Gent.

Andrijašević se tako u Gentu pridružio svom reprezentativnom kolegi, vrataru Lovri Kaliniću koji je u taj klub stigao prije pola godine. I Andrijašević i Kalinić su u mlađim kategorijama bili članovi Hajduka, te su u dresu splitskog kluba započeli i seniorsku karijeru.

No, dok je Kalinić u Gent stigao upravo iz Hajduka, Andrijašević je 2014. iz Hajduka otišao u Dinamo, sezonu i pol je proveo na posudbi u Lokomotivi, dok je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih igrača za u osvajanju prvog naslova prvaka Rijeke, piše Hina.

U netom okončanoj sezoni Andrijašević je u 32 nastupa postigao 18 pogodaka za Rijeku.

Andrijašević se u Gentu pridružio svom reprezentativnom kolegi, vrataru Lovri Kaliniću koji je u taj klub stigao prije pola godine

"Najljepše hvala svima u Rijeci, od stručnog stožera, Uprave, Radne zajednice, mojih suigrača, svih ljudi koji rade u HNK Rijeka i koji su dali svoj doprinos osvajanju naslova prvaka i Kupa Hrvatske. Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju. Jedno je sigurno, neću zaboraviti da mi je Rijeka pružila priliku da ostvarim svoje snove, osvojim dva trofeja i ostvarim ovaj transfer.”

“Nadam se da sam se svojim igrama odužio i opravdao povjerenje kluba i navijača. Suigračima i Rijeci želim sve najbolje u idućoj sezoni i Ligi prvaka, bit ću njihov vjerni navijač. Još jednom, hvala na svemu", rekao je Andrijašević za Rijekinu službenu internetsku stranicu (nk-rijeka.hr).

Andrijašević, koji će za tri dana navršiti 26 godina, dosada je odigrao tri utakmice za hrvatsku reprezentaciju i postigao je jedan pogodak.

Kopirati
Drag cursor here to close