Cüneyt Çakır

Najbolji europski nogometni sudac održao predavanje bh. djeliteljima pravde

Gost predavač na seminaru bio je jedan od najboljih europskih i svjetskih sudaca Cüneyt Çakır iz Turske čija je tema predavanja bila ''Priprema za utakmicu i timski rad''.
Sport / Nogomet | 10. 10. 2021. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jučer je u hotelu "Hills“ na Ilidži održan seminar za suce, asistente sudaca i posmatrače suđenja Premijer lige BiH, kao i najtalentiranijih sudaca iz prvih liga NS FBiH i FSRS.

Gost predavač na seminaru bio je jedan od najboljih europskih i svjetskih sudaca Cüneyt Çakır iz Turske čija je tema predavanja bila ''Priprema za utakmicu i timski rad''.

Izvršni direktor Sektora za sport NS BiH i predsjednik Odbora  za sudije i suđenje Elmir Pilav prokomentirao je ovaj događaj.

“U sklopu naših redovnih aktivnosti jučef smo održali kontrolni seminar za suce, njihove asistente i kontrolore suđenja. Prema ocjeni prisutnih, seminar je organiziran na veoma visokom nivou, a ono što nas sve raduje jeste da su naša službena lica imala priliku nazočiti predavanju jednog od najboljih nogometnih sudaca Cüneyta Çakıra o čijem iskustvu u suđenju i znanju ne treba trošiti riječi. Jučer smo imali priliku da se uvjerimo o kakvom se profesionalcu radi i sigurno da je njegovo predavanje ostavilo veliki utisak na naša službena lica kojim su prenesena iskustva sa najvišeg nivoa u suđenju. NSS BiH će nastaviti sa edukacijom svojih kadrova s ciljem daljeg unaprjeđenja suđenja u našim natjecanjima.“, rekao je Pilav, prenosi N1.

Cüneyt Çakır je rođen 23. studenog 1976. godine u Istanbulu. Na FIFA sudijskoj listi je od 2006. godine, dok je od 2010. na lsiti UEFA elitnih sudaca. Redovno je sudio derbi utakmice u svojoj zemlji, kao i završnice velikih natjecanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close