Liga prvaka

Najava: Uz Džeku moguća su i tri Hrvata u srazu velikana na San Siru

Na otvaranju Nerrazzuri dočekuju prvog favorita grupe Real Madrid. Inzaghi nema problema s izostancima, momčad mu je odradila sjajne pripreme i dobro otvorila novu sezonu Serie A, s tri pobjede i remijem.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2021. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz utakmicu između Liverpoola i Milana, koja je zbog tradicije i rivalstva možda najatraktivniji dvoboj dana, najinteresantnije će večeras biti na utakmici između Intera i Real Madrida na San Siru.

Inter je posljednji put 'prezimio' u Ligi prvaka u sezoni 2011/12, kada su teškom mukom prošli relativno laganu grupu s turskim Trabzonsporom, CSKA Moskvom i Lilleom. Idućih šest sezona Nerrazzuri nisu igrali Ligu prvaka, a u posljednje tri sezone nisu uspjeli proći grupnu fazu natjecanja.

U sezoni 2018/19 bolji od Intera bili su Barcelona i Tottenham, godinu kasnije Barcelona i Borussia Dortmund, a poseban debakl doživjeli su prošle sezone kada su završili četvrti u grupi iza Real Madrida, Borussije Monchengladbach i Šahtara.

Ove sezone u grupnoj fazi očekuju ih dva prošlosezonska suparnika, Real Madrid i Šahtar. Inter je prošle sezone upisao oba poraza od Madriđana (2:3 i 0:2), a s Ukrajincima su Nerrazzuri odigrali dvije utakmice bez pogodaka.

U oči nove sezone Nerrazzure su napustili Romelua Lukakua, Achrafa Hakimija i trener Antonio Conte, a pristupili su im Calhanoglu, Džeko, J. Correa i Dummfries, dok je klupu prvaka Italije preuzeo Simone Inzaghi.

Na otvaranju dočekuju prvog favorita grupe Real Madrid. Inzaghi nema problema s izostancima, momčad mu je odradila sjajne pripreme i dobro otvorila novu sezonu Serie A, s tri pobjede i remijem.

Protiv madridskog velikana trebali bi u početnih 11 istrčati Edin Džeko, Ivan Perišić i Marcelo Brzozović.

S druge strane, Kraljevi su u posljednje tri sezone dva puta ispali u osmini finala Lige prvaka, a prošle su nadigrani od strane Chelseaja u polufinalu.

Ujedno, Real Madrid je prošle sezone ostao kratak za dva boda i nije osvojio naslov prvaka Španjolske. No, promijenio je trenera. Umjesto Zinedinea Zidana, na klupu se vratio Carlo Ancelotti koji je 2014. Realu donio 'decimu'.

Carlo Anteclotti protiv Intera ne može računati na više igrača od kolege mu na klupi Intera. Gareth Bale je ozlijeđen, kao i Kroos, Ceballos, Mendy i Marcelo, za kojeg španjolski mediji pišu da je naprosto ljutit jer ga Ancelotti ne vidi u prvom planu.

U prvih 11 očekuje se Luka Modrić, a navijače Madriđana veseli dobra forma mladog talenta Viniciusa Juniora.

Modrić i Benzema ulijevaju sigurnost svojoj ekipi, a polako se podiže forma većine prvotimaca.

 

Kopirati
Drag cursor here to close