Nova era Arsenala

Nagelsmann umjesto Wengera

Nagađa se kako bi Wenger na koncu ove sezone mogao napustiti 'klub nakon što je ''Topnike'' vodio posljednje 22 godine.
Sport / Nogomet | 01. 03. 2018. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi njemački nogometni stručnjak Julian Nagelsmann (30) mogao bi naslijediti Francuza Arsenea Wengera na klupi engleskog premierligaša Arsenala iduće sezone, prenose engleski mediji.

Nagađa se kako bi Wenger na koncu ove sezone mogao napustiti 'klub nakon što je ''Topnike'' vodio posljednje 22 godine. Vodstvo kluba već je sastavilo listu poželjnih menadžera, a na prvom mjestu je mladi trener njemačkog bundesligaša Hoffenheima. Kao mogući Wengerovi nasljednici spominju se i menadžer škotskog velikana Celtica Brendan Rodgers, te izbornik njemačke reprezentacije Joachim Low.

Zanimljivo, Nagelsmann se već duže vrijeme spominje i kao glavni kandidat za klupu njemačkog velikana Bayerna. Dvaput je već svladao Bavarce, hvali ga Uli Hoeness, a on je sam priznao da mu ta ideja nije mrska, javlja Hina.

''Veseli me da čovjek poput Ulija Hoenessa ima takvo mišljenje o meni. Imam važeći ugovor, ali ja sam tip koji otvoreno govori o svojim planovima. Meni bi bilo drago preuzeti Bayern,'' priznao je mladi 30-godišnji strateg.

Kada je u veljači 2016. preuzeo Hoeffenheim, Nagelsmann je imao 28 godina postavši najmlađi trener u povijesti Bundeslige. Klub je preuzeo dok je bio u zoni ispadanja, na 17. mjestu i na koncu ga je uspio spasiti. Već iduće sezone Hoffenhim je osvojio četvrto mjesto i izborio kvalifikacije za Ligu prvaka u kojima je ispao od Arsenala. Trenutačno je na devetom mjestu.

Engleski mediji navode kako će Wenger na ljeto napustiti klub ukoliko Arsenal drugu sezonu uzastopce ne izbori plasman u Ligu prvaka. Londonski klub je trenutačno na šestom mjestu sa 10 bodova manje od četvrte pozicije, posljednje koja osigurava Ligu prvaka, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close