Prva liga FBiH

Na vrhu bez promjene, borba za opstanak sve zanimljivija

Nema sumnje da će biti burno u nastavku sezone, jer Velež i dalje ima četiri boda prednosti nad Olimpicom deset kola prije kraja.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2019. u 19:14 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je susret između Olimpika i Veleža najavljivan danima, iako su mnogi očekivali da bi mogao biti presudan u borbi za ulazak u Premijer ligu, na kraju gledajući ljestvicu ništa nije promijenilo.

Nakon puno uzbuđenja Olimpic je ostao u igri, iako se činilo pola sata prije kraja utakmice kako je momčad s Otoke na konopcima. Bilo je burno danima prije utakmice, završilo je burno i nema sumnje da će biti i u nastavku sezone, jer Velež i dalje ima četiri boda prednosti deset kola prije kraja. Velež je imao dva gola prednosti, prilike za treći gol, ali je Radovac u 90.minuti postavio konačnih 2:2.

Gledajući ostale susrete, možemo reći da su strijelci bili raspoloženi ove nedjelje. Polufinalist Kupa BiH, Tošk je slavio uvjerljivu pobjedu protiv Jedinstva 4:0, pa je i dalje treći s dva boda prednosti u odnosu na Zvijezdu.

Očekivano, Zvijezda koja je u gostima u posljednjih pet utakmica osvojila bod, danas je nadigrana u Goraždu 3:0. Nakon današnjeg kola postalo je jasno kako se Bosna iz Visokog i Novi Travnik mogu izvući samo teoretski, jer imaju ogromni zaostatak za Metallegheom i Slavenom iz Živinica.

Momčad iz Jajca je u četiri susreta ovog proljeća osvojila devet bodova, danas su osvojena tri gostujuća u Konjicu golom Helića. Iako ima isti broj bodova kao i Slaven, Metalleghe je nakon ovog kola na jedanaestom mjestu.

Slaven je predvođen neumornim Mirnesom Salihovićem koji je s nova dva gola stigao do brojke od 14 postignutih, a njegova momčad je nadigrala Čapljinu 3:1.

S tri boda osvojena u Orašju, iz opasne zone bježi Bratstvo, za razliku od Viteza kojem su današnji rezultati definitivno išli najmanje na ruku. Jeste Vitez nadigrao Novi Travnik direktnog konkurenta ali je i dalje na 14. mjestu.

Igman je nakon tri poraza u četiri utakmice došao u ovo društvo - ima samo dva boda više od Viteza i sljedeće kolo gostuje Novom Travniku. Rudar iz Kaknja i Bosna Visoko su odigrali utakmicu bez pobjednika 2:2, za Rudar je to prvi bod u četiri utakmice, za Bosnu prvi gostujući bod od travnja 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close