Talijani vrište

Muzej u Louvreu obukao Mona Lisu u francuski dres!

„Les Bleus“ samo što su pobijedili Hrvatsku 4:2 i osvojili naslov svjetskog prvaka, a na Twitteru je najčuvenija slika već bila u dresu Tricolora, dakako sa dvije zvjezdice i znakom Nikea.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2018. u 19:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoje mnoga nogometna rivalstva, kao što su ono između Engleske i Argentine, Brazila i Argentine, Hrvatske i Srbije, Francuske i Engleske, Italije i Njemačke, ostatka svijeta protiv Njemačke i tome slično.

Dakako, među senzibilnije odnose spadaju i oni na relaciji Rim - Pariz.

Talijani još uvijek boluju od sramote stoljeća, nakon što se Azzurri nisu uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a uz sve to susjedi Francuzi osvojili su najcjenjeniji trofej.

I svoje ispadanje u kvalifikacijama i francuski naslov Talijani će nekako otrpjeti, ali kad je čuveni muzej Louvre, samo nekoliko trenutaka nakon završetka finalne utakmice u Moskvi, postavio sliku Mona Lise u francuskom dresu, prelile su se sve čaše!

„Les Bleus“ samo što su pobijedili Hrvatsku 4:2 i osvojili naslov svjetskog prvaka, a na Twitteru je najčuvenija slika već bila u dresu Tricolora, dakako sa dvije zvjezdice i znakom Nikea.

Umjesto u originalnoj smećkastoj haljini i ogrtaču, Mona Lisa se svijetu pokazala u dresu novih svjetskih prvaka - pakao na Apeninskom poluotoku!

Talijanima to nije moglo biti duhovito, jer najčuvenija slika svijetu djelo je njihova genija Leonarda da Vincija, a čuva se u pariškome muzeju.

Francuzi svoje pravo na ovo epohalno umjetničko djelo tumače činjenicom da je Leonardo da Vinci osobno prodao tu sliku francuskom kralju Françoisau I.

Koliko god se Francuzi trudili tumačiti kako je sve bila samo šala, ljubiteljima nogometa je jasno kako se radi o osveti za poraz u finalu Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj. Bilo je tada bolnih 3:5 iz pozicije Francuza, nakon izvođenja jedanaesteraca, a za Talijane je mogla početi fešta.

Međutim, Talijani su odgovorili još žešće. Na Twitteru su postavili čuvenu sliku „La Liberté guidant le peuple“ Eugènea Delacroixa, simbol francuske slobode. U talijanskoj verziji zastavu Italije nosi Marco Materazzi, a na zemlji pred njim kleči Zinedine Zidane, kojega je Materazzi u finalu isprovocirao na udaranje, zbog čega je Zizou dobio crveni karton.

Kopirati
Drag cursor here to close