FK Sarajevo - FK Krupa 2:1

Musemić nakon utakmice s Krupom: Još jednom se pokazalo da nema lakih utakmica

Sport / Nogomet | 02. 03. 2019. u 20:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Sarajeva Husref Musemić zadovoljan je nakon pobjede njegove ekipe nad Krupom od 2:1 u susretu 21. kola Premijer lige BiH.

Musemić je istaknuo da su njegovi igrači trebali ranije riješiti pitanje pobjednika, ali da je i ovaj meč pokazao kako nema lakih utakmica i u svakoj se mora dati svoj maksimum.

''Rekao bih da je ovo ipak zaslužena pobjeda Sarajeva. Mi smo igrali nekih pola sata dobro, napravili smo nekoliko šansi, trebali smo vjerovatno dati drugi gol, ali nismo u tome uspjeli. Došlo je onda do primljenog gola, a nama je počela rasti nervoza. Krupa se dobro branila, bili smo primorani napraviti određene izmjene i nakon njih smo stigli do jako bitne pobjede'', kazao je Musemić nakon utakmice.

Foto: Fena / FK Sarajevo - FK Krupa 2:1

Pobjedonosni pogodak postigao je Ahmetović, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, kao i još dvojica prvotimaca Tatar i Rahmanović.

''Očigledno da su izmjene urodile plodom. Da smo zabili drugi pogodak vjerovatno ne bi bilo potrebe da oni ulaze. Bitno je da smo pobijedili, a ovo će biti iskustvo mojim igračima kako je svaka utakmica teška'', poručio je Musemić.

Trener Krupe Petar Kurćubić čestitao je Sarajevu na pobjedi, ali je naglasio da su se i njegovi igrači predstavili u dobrom svjetlu.

''Igrali smo kvalitetan meč i dosta smo ih namučili. Postigli smo gol iz poluprilike, a vidjelo se kod njih nakon toga da postaju mnogo nervozniji. Uveli su sa klupe igrače poput Ahmetovića, Tatara i Rahmanovića. To mnogo govori o jednoj ekipi, kada možete takvim igračima mijenjati ritam utakmice'', kazao je Kurćubić.

Kopirati
Drag cursor here to close