Kvalifikacije za SP

Muke za polufinaliste Eura: Šveđani svladali Španjolce, Talijani neuvjerljivi

Tri od četiri polufinalista Eura 2020 igrali su u četvrtak u kvalifikacijama i samo jedan je uzeo sva tri boda - Engleska na gostovanju u Mađarskoj.
Sport / Nogomet | 02. 09. 2021. u 22:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri od četiri polufinalista minulog Eura u četvrtak su igrali svoje prve utakmice poslije europske smotre i nisu blistali.

Nogometaši Švedske kod kuće su svladali Španjolce (2:1), Talijani su kao domaćini uzeli samo bod protiv Bugarske (1:1), a Englezi su tek u nastavku slomili žilave Mađare (0:4).

Već nakon pet minuta igre na semaforu je bilo 1:0 za Furiju, strijelac je bio Soler. Lopta samo što je krenula od centra, a već je bilo 1:1, gol je zabio Alexander Isak.

Konačnih 2:1 na veselje švedskih navijača donio je Victor Claesson u 57. minuti.

U Firenci šok za europske prvake, Bugarska je remizirala s Italijom 1:1. U 16. minuti Chiesa je zabio za vodstvo Azzurra, a u 39. minuti Iliev je postavio konačnih 1:1.

Engleska je u Budimpešti dugo lomila Mađarsku i na kraju u tome uspjela te slavila rezultatom 0:4.

Gosti su potpuno dominirali susretom, međutim u prvom dijelu nisu znali pronaći put do gola vratara Gulacsija. No, u nastavku su uspjeli slomili otpor hrabrih domaćina.

Naime, Englezima su Mađarima utrpali tri gola u samo 13 minuta. Prvo je u 55. minuti zabio Sterling na dodavanje Mounta, da bi strijelac prvog gola u 63. minuti asistirao Kaneu za 0:2.

Na 0:3 u 69. je povećao Maguire, da bi konačnih 0:4 postavio Rice na asistenciju Grealisha.

I Njemačka se morala pomučiti da dođe do pobjede u Lihtenštajnu, iako su, naravno, tijekom cijelog susreta prijetili. Na kraju je završilo 2:0, strijelci su bili Werner i Sane.

Uvjerljive gostujuće pobjede izborili su Belgija (5:2 protiv Estonije) i Sjverna Irska (4:1 protiv Litve). Raspoloženi su bili i Poljaci protiv Albanije (4:1).

Rezultati:

Gruzija – Kosovo 0:1
Andora – San Marino 2:0
Češka – Bjelorusija 1:0
Estonija – Belgija 2:5
Island – Rumunjska 0:2
Italija – Bugarska 1:1
Lihtenštajn – Njemačka 0:2
Litva – Sjeverna Irska 1:4
Mađarska – Engleska 0:4
Poljska – Albanija 4:1
Sj. Makedoniija – Armenija 0:0
Švedska – Španjolska 2:1

Kopirati
Drag cursor here to close