Madridisti odahnuli

Muke po Allegriju: Kako nadomjestiti Pjanića protiv Reala?

Velika efikasnost Juventusa nakon akcija koje su krenule od prekida igre, pri čemu je Pjanić redovito izvođač takvih udaraca, uvelike je pridonijela prvoj poziciji kluba na tabeli Serie A.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2018. u 21:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid će u predstojećoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa imati jednu veliku brigu manje, piše sportski portal Marca. Naime, pouzdani veznjak Stare dame Miralem Pjanić zbog žutih će kartona morati propustiti taj susret. Pored njega, iz istog razloga ne može nastupiti ni branič Medhi Benatia.

Trener Juvea Massimiliano Allegri će vjerojatno puno lakše nadomjestiti Benatiju, ali izostanak Pjanića je već ogroman hendikep. Bh reprezentativac je jedan od onih igrača u koje Allegri ima najveće povjerenje. Uostalom, u ovoj sezoni samo su Gonzalo Higuain i Giorgio Chiellini odigrali više minuta od Pjanićevih 1.600.

Jasno je da 27-godišnji veznjak predstavlja mozak veznoga reda Juventusa, igrač je s najviše dodavanja, kreator akcija iz kojih su njegovi suigrači postizali golove, a čest je asistent za pogotke. Izvođenje prekida, slobodnih udaraca i kornera, jednostavno su njegov posao u Juventusu.

Velika efikasnost Juventusa nakon akcija koje su krenule od prekida igre, pri čemu je Pjanić redovito izvođač takvih udaraca, uvelike je pridonijela prvoj poziciji kluba na tabeli Serie A.

Osim toga, od prelaska u Staru damu, Pjanić je u značajnoj mjeri popravio svoju igru u obrambenoj fazi, o čemu svjedoče 183 spašene lopte, odnosno 44 presječena dodavanja protivnika.


U timu Juventusa gotovo da nema igrača koji ga može nadomjestiti, ali Allegri ima na raspolaganju neke igrače koji će to morati pokušati.

Claudio Marchisio, koji je nekada glasio za nasljednika Pirla, ima slične osobine Pjanićevim, ali njegova trenutačna forma i osjećaj za igru nisu na očekivanoj razini. Treba uzeti u obzir da je Marchisio nakon teže ozljede križnih ligamenata u sezoni 2015/2016 pauzirao čak 268 dana. Znajući da će netko morati dati sve od sebe kako bi zamijenio Pjanića protiv Reala, trener Juventusa je upravo Marchisija stavio u tandem s Khedirom u utakmici protiv Udinesea.

Opcije su mu još i Blaise Matuidi, koji je protiv Tottenhama u prethodnome kolu u velikoj mjeri usporavao igru Juventusa u sredini terena. Prednost mu je što je ove sezone puno igrao u paru s Khedirom, ali njih dvojica, koliko god bili dinamični pouzdani veznjaci, nisu previše kreativni.

Rodrigo Bentancur i Stefano Sturaro također su moguće opcije. Mladi Urugvajac Bentancur sa svojih 20 godina nije baš najiskusniji igrač, dok 25-godišnji Sturaro ima jednu utakmicu u početnoj postavi protiv Reala. Bilo je to u sezoni 2014/2015, kad je Juventus u polufinalu pobijedio Reala rezultatom 2:1. I njegova kao i Matuidijeva glavna prednost je snaga i energija koju unose u igru.

Kopirati
Drag cursor here to close