Sipović danas potpisuje ugovor

Iz Veleža u Želju: Mujezinović novi igrač Željezničara

Mujezinović novi igrač Željezničara, Sipović danas potpisuje ugovor
Sport / Nogomet | 06. 02. 2019. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FK Željezničar / 

Mustafa Mujezinović novi je fudbaler Željezničara.

Dojučerašnji igrač Veleža sa sarajevskim klubom je potpisao dvoipogodišnji ugovor.

Dvadeset šestogodišnji Mujezinović prošao je omladinskereprezentacije Novog Grada i Olimpika. Tijekom seniorske karijere igrao je za visočku Bosnu, Olimpik, njemački Wethmar, Igman, a u Velež dolazi usiječnju 2017. godine. Za "Rođene" je odigrao 59 utakmica, postigao deset golova i upisao isto toliko asistencija, priopćeno je iz Željezničara.

''Veoma sam sretan, dolazim u veliki klub i drago mi je da ću se već danas priključiti suigračima. Jedva čekam trening večeras, a na meni je da se dokazujem radom na terenu. Hvala Veležu na lijepom periodu'',  kazao je Mujezinović, koji igra u veznom redu i na pozicijama krilnog nogometaša.

Prvi trening sa Željezničarom obavit će večeras.

Prema informacijama iz Željezničara, ekipi se na pripremama jutros priključio i bivši omladinac tima sa Grbavice Enes Sipović, koji bi u toku dana trebao finalizirati dogovor i potpisati ugovor.

Sipović, iskusni 28-godišnji štoper, posljednji angažman imao je u Saudijskoj Arabiji gdje je igrao za Ohod Al-Medinu. Prije toga nosio je dres marokanskog Berkane, Ittihad Tangera, Westerloa, Otelula, Farula, Petrolul Ploiestija.

Kopirati
Drag cursor here to close