Muharemović: Obratiti pažnju na napadača Joachima
Radi se o jednom iskusnom, odličnom igraču koji je ljevak u vrlo dobar u igri glavom.

Muharemović: Obratiti pažnju na napadača Joachima

Sport / Nogomet | 27. 08. 2020. u 14:13 Bljesak.info / Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednju utakmicu prije dolaska u Mostar momčad Differdangea je odigrala protiv Hesperangea 22- ovog mjeseca. Današnji protiv Zrinjskog je upisao poraz 3:1, a jedini gol djelo je Francuza Geoffreya Franzonija, kojima ima 29 godina, kapetana i jednog od svakako iskusnijih igrača. U tom susretu trener Differdangea, Paolo Amodio je koristio sustav 3-5-2. U zadnjoj liniji ispred vratara Andree Amodija zaigrala je "francuska" trojka Maxime De Taddeo - Théo Brusco - Dylan Lempereur. Sredina je bila vrlo zanimljiva, jer su se tu našli Gonçalo Almeida, Sanoussy Baldé, Shean Garlito, Kilian Gulluni i gore pomenuti Franzoni. Kao napadače u startnoj postavi Paolo Amodio je koristio Andreasa Bucha i Auréliena Joachima. Priliku s klupe su dobili Fadel Gobitaka i Gianni Medina. Veldin Muharović s kojim smo za Bljesak razgovarali nakon ždrijeba, pokušao je u međuvremenu prikupiti što više informacija o momčadi Differdange. Par sati prije same utakmice "pala" je kratka analiza.

- Ono što je važno spomenuti na početku jeste da su promijenili jako puno igrača u odnosu na prošlu sezonu. Međutim, uspjeli su dovesti napadača Auréliena Joachima, bivšeg reprezentativca. Radi se o jednom iskusnom, odličnom igraču koji je ljevak u vrlo dobar u igri glavom. Obično s Joachimom u paru igra Andreas Buch, koji je pravi razbijač, i agresivac, igrač koji ne odustaje. Dobar u skoku, dobar igrač glavom, ali tehnički je jako slab.

Video: Aurelien JOACHIM GOALS SELECTION 1. 7 .15

Od ostalih igrača koje poznajem, u ovoj postavi je Francuz Franzoni koji pokriva bok, ima dug korak i jako dobar centaršut, kaže Muharemović koji se malo dotakao i formacije koju koristi trener Paolo Amodio.

- Iako službeno oni igraju u formaciji 3-5-2, ja bih rekao da je to više 5-3-2, jer su defenzivno orijentirani. Puno pažnje posvećuju prekidima pa svakako momčad Zrinjskog tu mora biti jako oprezna. Ono što je svakako važno spomenuti, zadnja linija momčadi Differdangea je poprilično izmijenjena, praktički nova, tu su ostali bez jednog iskusnog Davida Vandenbroecka i mislim da je to najslabija karika momčadi, kratko je zaključio Muharemović.

Gledajući povijest, ipak je momčad Zrinjskog iskusnija kada je u pitanju eruopska scena. Pod sadašnjim imenom FC Differdange 03, momčad iz Luksemburga je igrala protiv Rijeke, Sparta iz Subotice, Slovana iz Bratislave, ali i PSG-a. Uspjeli su u kvalifikacijama za Europa ligu eliminirati Levadiju Tallinn (2011-12), NSÍ Runavík (2012-13), dok je najuspješnija sezona bila ona 2013-14, kada su uspjeli proći dva pretkola, eliminiravši prvo Laçi iz Albanije, pa Utrecht, nakon čega su eliminirani od Tromsa nakon jedanesteraca.

Kopirati
Drag cursor here to close