Sindikat nogometaša

Mućke s lovom: Nogometaši traže da se pročešljaju klubovi u BiH

Ističu da ne treba biti financijski ili pravni ekspert, ni čak poznavatelj prilika u bh. nogometu, kako bi opravdali brojne medijske napise u proteklim danima…
Sport / Nogomet | 06. 06. 2019. u 13:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini se obratio nadležnim kantonalnim poreskim upravama i zatražio, na osnovu dostupnih informacija i sumnji na kršenje zakona, provjeru inspekcija u klubovima čije poslovanje, kako se navodi, očito nije u skladu sa zakonom.

Ističu da ne treba biti financijski ili pravni ekspert, ni čak poznavatelj prilika u bh. nogometu, kako bi opravdali brojne medijske napise u proteklim danima, koji su ukazivali na ove nelogičnosti u poslovanju pojedinih klubova.

''Jasno je da pojedini klubovi ne prikazuju stvarne iznose primanja igrača, s obzirom na to da prikazane iznose s njihove strane niželigaški klubovi, članovi Druge lige Federacije BiH, mogu isplaćivati'', navode iz Sindikata.

Također, dodaju da su, s obzirom na raspoložive informacije od  igrača i uvid u sporazume i ugovore, upoznati s činjenicom da klubovi potpisuju ugovore s najmanjim mogućim prikazanim primanjima za igrače, a ostale ugovorene obaveze isplaćuju ''na ruke'' bez stvarnog prikazivanja. Tako klubovi čine direktnu štetu državi kroz ne plaćanje značajnih iznosa poreza, a igrači trpe štetu s obzirom na to da imaju puno pravo na penziono osiguranje i druge povlastice koje im pripadaju kroz određene zakonske norme.

Sindikat je pozvao povjerenstvo za licenciranje NS BiH da u potpunosti provodi svoje kriterije, jer je očuvanje integriteta premijerligaškog natjecanje za sve aktere jako bitno. 

''Koristim priliku da apeliram na sve igrače, da dobro vode računa što potpisuju. Svaku stavku ugovora moraju detaljno pročitati i biti svjesni činjenice da mogu ostvariti samo potraživanja koja su navedena u ugovoru. Ono što usmeno dogovore ili dobiju na neki drugi način nije u skladu sa zakonom, te u eventualnim budućim sporovima ne može biti predmet potraživanja'', rekao je osnivač Sindikata profesionalnih nogometaša BiH Aldin Đidić, priopćeno je iz Sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close