Premijer liga BiH

Može li Velež nastaviti dobar niz?

Termin jeste neuobičajen, ali nije prvi put da se igra petkom u Premijer ligi BiH. Prvu utakmicu 21. kola igraju danas Tuzla City i Velež.
Sport / Nogomet | 28. 02. 2020. u 11:37 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Termin jeste neuobičajen, ali nije prvi put da se igra petkom u Premijer ligi BiH. Prvu utakmicu 21. kola igraju danas Tuzla City i Velež.

Dvije momčadi koje se već treći put sastaju ove sezone. Jednom su igrali u prvenstvu, Velež je kao domaćin slavio 2:1, drugi put u Kupu Tuzla City je slavio minimalno 1:0.

Velež je već jednom ove sezone igrao utakmicu za prvenstvene bodove, 25. listopada u Zenici, Čelik je tada savladan 2:0, međutim ovo danas će biti jedna "sasvim druga priča" jer je Tuzla City u gornjem dijelu tablice i momčad Elvira Baljića želi izaći u Europu.

''Velež je dobra momčad koja je u dobroj formi i koja će doći po bodove. Neće nam biti nimalo lako, ali ja vjerujem u svoje igrače.  Imamo kvalitetu, igramo na svom terenu, neophodni su nam bodovi i nadam se da ćemo osvojiti nova tri'', mišljenja je strateg Tuzla Cityja Elvir Baljić.

Baljić ne može danas računati na tri igrača, kartonirane Hadžanovića, Hasanovića, Badji, dok slični problemi muče kolegu na drugoj strani Feđu Dudića koji je bez Fajića, Behrama, Bihorca.

''Njima nedostaju tri igrača (Badji, Hasanović, Hadžanović op. a.), ali ja bih rekao da su sada kvalitetniji. Vraća im se Ubiparip koji je među najboljim strijelcima lige, čovjek je postigao dvanaest golova. Ostali su bez Hadžanovića i Hasanovića, ali sada očekujemo da će u postaviti biti Sesar i Stjepanović koji su po meni kvalitetniji igrači. Morat ćemo obratiti pažnju na vrlo brze igrače, Nukića i Kulovića, baš kao i iskusnog Arežinu, koji je opasan iz svakog prekida unutar trideset metara od gola. Mi utakmicu dočekujemo u dobroj atmosferi, upisali smo tri pobjede zaredom i vjerujemo da možemo ostati neporaženi na Tušnju'', rekao je Dudić.

Utakmica je na rasporedu od 14 sati i 30 minuta, glavni sudac je Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close