Vatreni protiv Čeha

Možda se danas određuje sudbina Zlatka Dalića

Hrvatska reprezentacija protiv Češke od 18 sati igra utakmicu 2. kola Eura. Pobjeda bi pružila nadu Vatrenima, dok bi poraz vjerojatno pokrenuo lavinu promjena.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2021. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borba za prolazak dalje u grupi D Europskog prvenstva nastavlja se danas. U Glasgowu od 18:00 igraju Hrvatska i Češka, dok Englezi dočekuju Škote od 21:00 na Wembleyju.

Posljednje informacije iz Glasgowa govore kako je Zlatko Dalić pripremio jako ofenzivnu postavu u formaciji 4-2-3-1, piše Gol.hr.

Pobjeda Češke protiv Škotske malo je zabrinula Vatrene. Patrik Schick s dva je gola odveo Čehe na korak do prolaza skupine, a da to i potvrde, trebat će im najviše bod protiv Hrvata i Engleza.

Hrvatska jednostavno ne smije izgubiti od Čeha inače će im samo teorija ostati da pobjedom u zadnjem kolu protiv Škota prođu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Zanimljivo je da drugo mjesto može ispasti bolje od prvog u grupi jer će prvi igrati protiv drugoplasiranog iz skupine F u kojoj se nalaze Francuska, Portugal, Njemačka i Mađarska, nasuprot mogućim protivnicima iz skupine E(Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka).

Završi li Hrvatska treća, ići će na pobjednika skupine B (vjerojatno Belgija), pobjednika skupine E (vjerojatno Španjolska) ili pobjednika skupine C (Nizozemska).

Hrvati i Česi susreli su se i na prošlom Euru također u 2. kolu skupine. Bilo je 2:2 u St. Ettieneu, a tada su Vatreni prošli dalje kao prvi u skupini.

Što se sastava Hrvatske tiče, Dalić bi mogao vratiti standardnu formaciju 4-2-3-1, a u prvih 11 bi se trebao vratiti oporavljeni Dejan Lovren, a Borna Barišić ipak još nije do kraja spreman.

Vjerojatni sastav Hrvatske:

Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Modrić, Kovačić (Brozović) – Brekalo, Vlašić (Kramarić), Perišić – Rebić

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close