Serie A

Mourinho krenuo pobjedom na klupi Rome

Sport / Nogomet | 23. 08. 2021. u 08:17 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karizmatični portugalski nogometni trener Jose Mourinho svoj je mandat na klupi Rome započeo 3-1 (1-0) domaćom pobjedom protiv Fiorentine u 1. kolu Serie A.

Mourinhu je u nedjelju bio izrazito naklonjen VAR jer prva dva gola Romi su priznata nakon dugotrajnih pregledavanja snimki nakon kojih je procijenjeno kako su linijski suci pogriješili označavajući zaleđe Mhtarjana, koji je pogodio za 1-0 u 26. minuti, odnosno Abrahama koji je asistirao Veretoutu za 2-1 u 64. minuti. Također, Roma je uz priličnu naklonost suca od 17. mi nute imala i igrača više jer je vrlo strogo isključen vratar Fiorentine Dragowski. Brojčanu prednost Roma je imala do 52. minute kada je zbog dva žuta kartona isključen Zaniolo, a vrlo brzo potom Milenković je u 60. minuti pogodio za 1-1. No, tih 1-1 stajalo je samo četiri minute, da bi Veretout u 79. minuti svojim drugim golom potvrdio pobjedu Rome od 3-1.

Napoli je sa 2-0 (0-0) na svom terenu svladao novaka u ligi Veneziju iako je od 23. minute igrao bez isključenog Osimhena. Insigne je u 56. minuti još promašio i kazneni udarac, no samo šest minuta potom kapetan Napolija je dobio novu priliku s bijele točke koju je iskoristio za 1-0. Oba 11-erca dosuđena su zbog igranja rukom nogometaša Venezije. Konačnih 2-0 postavio je Elmas u 72. minuti.

Tanije u nedjelju Juventus je ispustio je pobjedu na gostovanju kod Udinesea, na poluvremenu je vodio sa 2-0, no utakmica je završila rezultatom 2-2. Nakon tek nešto više od 20 minuta Juventus je vodio sa 2-0 vodio sa 2-0 golovima Dybale (3) i Cuadrada (23), no u nastavku je vratar Szczesny s dvije vrlo loše reakcije omogućio Udineseu poravnanje. Prvo je u 50. minuti ispustio loptu iz naručja nakon udarca Arslana, a zatim i srušio Bussetta te skrivio kazneni udarac iz kojega je Pereyra (51-11m) smanjio na 2-1. Potom su još su Morata i Bentacur pogađali okvir gola da bi u 83. minuti Szczesny još jednom kardinalno pogriješio, u želji da prevari Okaku ostao je bez lopte, a Deulofeu (83) je iskoristio poklon i pogodio prazan gol za 2-2. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Cristiano Ronaldo je zabio glavom nakon ubačaja Chiese, no pregled putem VAR-a ustanovio je kako je Portugalac bio u zaleđu za nekoliko centimetara.

Istovremeno, zanimljivo je bilo i u Bologni gdje je istoimeni domaćin svladao novaka u ligi Salernitanu sa 3-2 (0-0) uz tri crvena kartona. Gosti su dva puta vodili preko Bonazzolija (52) i Coulibalyja (70), no De Silvestri (59) i Arnautović (74) su pogađali za poravnanja, da bi De Silvestri (77) svojim drugim golom osigurao pobjedu domaćima.

Kopirati
Drag cursor here to close