Jose zna prepoznati talent

Mourinho: Hvala skupljaču lopti što nas je odveo u osminu finala!

„Obožavam inteligentne skupljače lopti, pratio je utakmicu, osjetio pravi trenutak i asistirao za gol. To čini razliku između dobrih i loših skupljača lopti. Takav sam bio i ja kad sam imao između 10 i 16 godina", kazao je Mourinho.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2019. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Evening Standard / Jose Mourinho se zahvaljuje skupljaču lopti za pred-asistenciju

Kakva večer na White Hart Laneu, a Tottenham ima novog heroja. Ne, to nije Jose Mourinho ni Harry Kane, to je skupljač lopti!

Dječak koji skuplja lopte uz granicu igrališta odlično je reagirao brzo bacivši loptu Sergeu Aurieru, koji ju je rukama ubacio u igru do Lucasa Moure, a ovaj je centrirao na Harryja Kanea za izjednačenje na 2:2 u 50. minuti.

Trener Mourinho je uz očiglednog junaka Kanea imao i još jednog – skupljača lopti, naime njegova brza reakcija pri drugom golu bila je kao asistencija za gol, a Specijalni je bio toliko oduševljen da ga je nakon susreta potražio u utrobi stadiona i pozvao u svlačionicu Spursa, ali ga stjuarti nisu mogli pronaći.

„Obožavam inteligentne skupljače lopti, pratio je utakmicu, osjetio pravi trenutak i asistirao za gol. To čini razliku između dobrih i loših skupljača lopti. Takav sam bio i ja kad sam imao između 10 i 16 godina. Vrlo dobar skupljač lopti koji prati igru, a to je i ovaj dječak. Nije buljio u tribine, nego je pratio utakmicu i sjajno je osjetio trenutak kad treba dati loptu. Htio sam ga pozvati na slavlje u svlačionicu, ali ga nismo uspjeli pronaći,“ zaključio je portugalski stručnjak.

Nakon što je dečko uz aut liniju imao uspješnu pred-asistenciju za poravnanje na 2:2, Aurier je zabio za 3:2 20-ak minuta uoči kraja susreta, a u 77. minuti Harry Kane je svojim drugim golom na susretu postao igrač koji je u povijesti Lige prvaka najbrže došao do ukupno 20 golova. 

Kopirati
Drag cursor here to close