Menadžer Spursa

Mourinho drugi najplaćeniji nogometni stručnjak na svijetu

Novi menadžer Tottenhama Portugalac Jose Mourinho postao je drugi najplaćeniji nogometni stručnjak na svijetu s godišnjom plaćom od 17.5 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2019. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi menadžer Tottenhama Portugalac Jose Mourinho postao je drugi najplaćeniji nogometni stručnjak na svijetu s godišnjom plaćom od 17.5 milijuna eura.

Portugalac je na klupi Spursa zamijenio Mauricija Pochettina potpisavši ugovor na tri i pol godine.

Veću trenersku plaću od Mourinha ima samo Španjolac Pepe Guardiola koji u Manchester Cityju zarađuje 23 milijuna eura po sezoni.

Mourinho je po zaradi iza sebe ostavio trenera Atletico Madrida Diega Simeonea koji zarađuje 15 milijuna eura po sezoni, Španjolca Rafaela Beniteza sa 13 milijuna eura u kineskom Daliang Yifangu, te Talijana Fabia Cannavara u kineskom Guangzhou Evergrandeu i Francuza Zinedine Zidane na klupi Real Madrida koji zarađuju po 11.5 milijuna eura.

Zanimljivo, Mourinho će zarađivati dvostruko više Nijemca Jurgena Kloppa, menadžera aktualnog europskog prvaka koji u Liverpool ima osam milijuna eura po sezoni, prenosi Hina.

Mourinho je impresioniran Spursima

"Ne mogu biti sretniji, a da nisam sretan kao što trenutno jesam, ne bih ni bio ovdje. Što mogu obećati? Strast prema poslu, ali i strast prema svom klubu. Privilegija je kada trener dođe u klub i osjeti se tako sretnim zbog ekipe koju će imati na raspolaganju", rekao je Mourinho pa je nastavio:

"Ovo nisu riječi trenutka, ovo nisu riječi mene kao trenera Tottenhama. Ovo su riječi koje ponavljam posljednjih tri, četiri, pet godina, čak i kao protivnik - igrati protiv Tottenhama na White Hart Laneu je uvijek bilo teško, ali prelijepo. Bilo je to jedno od mjesta na koja sam dolazio sa strašću u sebi, ali i poštovanjem."

"Uvijek sam govorio o potencijalu ovog kluba, o kvaliteti igrača, o sjajnom poslu koji je klub radio. Zaista mi se sviđa ova ekipa i to što se klub okreće mladim igračima. Ne postoji trener na svijetu koji ne voli koristiti mlade igrače i pomagati im u razvoju. Ne postoji nijedan. Problem je što nekad dođete u klub u kojem se ne radi dovoljno dobar posao na nivoima ispod vašeg, ne stvaraju se igrači. Kad pogledate našu povijest, vi vidite da akademija uvijek daje mlade talente koji su potrebni prvoj momčadi. Naravno da jedva čekam raditi s takvim profilom igrača", istaknuo je Portugalac.

Mourinho je impresioniran i infrastrukturom koju Tottenham posjeduje, a posebno ga je oduševio novoizgrađeni stadion.

Kad je u pitanju Premier liga, mislim da smo svjesni pozicije na kojoj se nalazimo, ali i znamo da tu ne pripadamo. Trebamo ići utakmicu po utakmicu. Moramo željeti pobjeđivati svaku utakmicu, sve dok ne dođemo do zadnje. Na kraju sezone ćemo vidjeti gdje smo i znam da ćemo biti u drugačijoj poziciji nego što je to sada slučaj", zaključio je Mourinho.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close