Para puna vreća

Jose Mourinho dobiva bogatu ''božićnicu'' nakon otkaza!

Manchester United se ljubaznim, ali vrlo službenim riječima ''oprostio'' od svog dosadašnjeg trenera, a što se tiče odštete, prema ugovoru će Portugalac dobiti 26,7 milijuna eura. Njegov je ugovor s Crvenim vragovima vrijedio do ljeta 2020. godine.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2018. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ako budem otpušten, oni znaju koliko mi novca moraju isplatiti", kazao je nedavno Jose Mourinho na pitanje talijanskog lista La Repubblica "kako komentira glasine da bi mogao biti otpušten?".

Opušteno je tada dodao: "Vi mislite da mi prijeti opasnost, ali ja ne mislim".

Ipak, danas u 10:45 bilo je jasno da je novinar bio na dobrome tragu, a Mourinho u lažnoj nadi da je sve OK.

Manchester United se ljubaznim, ali vrlo službenim riječima ''oprostio'' od svog dosadašnjeg trenera, a što se tiče odštete, prema ugovoru će Portugalac dobiti 26,7 milijuna eura. Njegov je ugovor s Crvenim vragovima vrijedio do ljeta 2020. godine.

Mourinho je očito uvijek imao sposobne menadžere, jer je 2013. godine, nakon što je potjeran iz Real Madrida, dobio 20 milijuna eura otpremnine. Ako je vjerovati medijima, to je više od onoga što je ove godine dobio Julen Lopetegui nakon otkaza u Kraljevskom klubu (neslužbeno, Lopeteguiju je na račun leglo 18 milijuna).

Inače, Mourinho je na vrlo čudan način vodio momčad Manchester Uniteda, a na momente je izgledalo kao da se dosađuje i kao da gleda na sat da vrijeme brže prođe. U nedjelju je, nakon poraza protiv Liverpoola (1:3), Portugalac  izjavio kako on ovu sezonu ''više ne može reparirati". Očito su klupski šefovi bili suglasni s njegovim mišljenjem i pokazali mu crveni karton.

I dok se Mourinho oblizuje zbog masne otpremnine, Manchester United će, kako javlja Sky TV, voditi bivši prvotimac Michael Carrick, sve dok se ne riješi pitanje trenera Crvenih vragova.

Manchester United ima najlošiju sezonu od 1991/92, mjereno po učinku nakon 17 kola. Sedam puta su ubilježili pobjedu u ovoj sezoni, uz po pet poraza i neodlučenih ishoda. Primili su više golova (29) nego Huddersfield Town (28), koji je pretposljednji na tabeli.

Nakon poraza od Liverpoola, BBC je kod Manchester Uniteda dijagnosticirao "kreativni bankrot". Pridoda li se tome i Mourinhova izjava kako se njegov tim "ne može fizički nositi s ovakvim Liverpoolom", jasno je da on kao trener više nije imao nikakvih rezervi za podizanje momčadi.

A od ekipe u kojoj igraju velike međunarodne zvijezde kao što su Paul Pogba, Romelu Lukaku i nekoliko engleskih reprezentativaca, navijači i vodstvo kluba očekivali su puno više. S pravom!

Zato 26 milijuna eura nisu ništa naspram zadovoljstva da ga njihove oči više ne vide...

Kopirati
Drag cursor here to close