Eriksen

Moura je zaslužio statuu u Engleskoj

''Bila je to netaktička utakmica, više borba i srčana izvedba. Srce i Moura su odveli su nas do velike pobjede'', rekao je vezni nogometaš Tottenhama.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2019. u 10:43 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Tottenhama sinoć su u fenomenalnoj utakmici gotovo nevjerojatnim preokretom od 0:2 stigli do 3:2 protiv Ajaxa u Amsterdamu, i tako se plasirali u finale Lige prvaka. Kreator preokreta bio je strijelac hat-tricka Lucas Moura, kojem je suigrač Christian Eriksen poželio da dobije statuu u Engleskoj.

Nakon trijumfa Ajaxa u Londonu 1:0, u uzvratu je prvak Nizozemske bio sjajan u prvih 45 minuta, nakon kojih je vodio 2:0. No, u nastavku je na scenu stupio Moura koji je golovima u 55., 59. i u petoj minuti sudačke nadoknade odveo "pijetlove" u finale na megdan Liverpoolu.

''Bila je to smiješna utakmica. Bili smo jako daleko, pokušali smo da im uzvratimo udarac i samo smo imali jako puno sreće. Morali smo da se borimo. Nismo imali što izgubiti. Bila je to netaktična utakmica, više borba i srčana izvedba. Srce i Moura su odveli su nas do velike pobjede. On to zaslužuje, to je bila partija sezone, kojom nas je odveo u finale Lige prvaka. Nadam se da će nakon ovoga dobiti statuu u Engleskoj'', rekao je Eriksen za britanske medije.


Strijelci golova za "kopljanike" bili su Matthijs de Ligt u 5. i Hakim Ziyech u 35. minuti.

Finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama igrat će se 1. lipnja na madridskom stadionu Wanda Metropolitano.

Kopirati
Drag cursor here to close