'Korona' derbi

Mostarski derbi: Puno respekta i blaga psihološka prednost Zrinjskog

Tko će koga nadmudriti, taktički?
Sport / Nogomet | 07. 08. 2020. u 11:36 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznanica nema, igrači, treneri se više nego dobro poznaju. Ostaje pitanje tko će koga nadmudriti, taktički, tko će eventualno izvući neki joker iz rukava. Zrinjski je u maloj psihološkoj prednosti jer ipak je u prvenstvo krenuo pobjedom, dok je Velež posrnuo na Grbavici. Nije bilo neočekivano, ali jeste način na koji je poražen. Mladen Žižović je kao igrač Zrinjskog bio uspješan, Feđa Dudić je kao trener prošle sezone osjetio slast pobjede.

Foto: Bljesak.info /  Feđa Dudić, trener Veleža

- Za nas je ipak ova utakmica posebna, ponajviše zbog činjenice jer ćemo prvi put na svom stadionu Rođeni igrati pod reflektorima i kada se u budućnosti budu pisale neke knjige, kada se bude pisala povijest ostat će upisano za sva vremena da je Velež na stadionu Rođeni prvu utakmicu pod reflektorima igrao u gradskom derbiju pod Zrinjskog. Nažalost, utakmica će se igrati bez navijača i moram priznati da smo tu hendikepirani, ali što je tu je.  Analizirali smo prvo utakmicu protiv Željezničara, sada i Zrinjski i znamo što nas čeka u jednoj ovakvoj utakmici. Razgovarali smo, igrači moraju biti svjesni da pristup mora biti drugačiji u odnosu na ono što smo vidjeli na Grbavici. Moraju znati da je svaka nova utakmica novo dokazivanje. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, ali vjerujem da možemo izaći kao pobjednici na kraju, kaže Dudić.

Njegov kolega i prijatelj s druge strane, Mladen Žižović je također istaknuo činjenicu kako je njegova momčad u maloj psihološkoj prednosti, kako će upravo tu negdje tražiti svoju šansu.

- Oni su izgubili prvu utakmicu i sada su u situaciji da kako se to kaže moraju pobijediti. Upravo mislim da mi tu imamo svoju šansu, da moramo biti strpljivi i čekati svoju priliku, da iskoristimo tu činjenicu da je momčad Veleža pod pritiskom. Sigurno je da Feđa Dudić kao trener radi dobar posao s Veležom, vidjeli smo to prošle sezone, posebno na njihovom terenu, da ekipa igra dobro, da je dobro posložena, ali mi ćemo s naše strane učiniti sve kako bismo uspjeli ostvariti pozitivan rezultat u subotnjem derbiju, naglasio je Žižović.

Foto: Bljesak.info / Mladen Žižović, trener Zrinjskog

Obojica trenera imaju određene dileme, neki igrači nemaju pravo nastupa, neki se žale na ozljede. Niti u jednom niti u drugom taboru situacija nije idealna...

- Od ranije nemamo Hasanovića i Behrama, novi igrač Slaviša Radović sigurno neće biti na raspolaganju u naredna dva kola zbog papirologije, dok se na ozljedu žali Radovac. On je trenirao smanjenim intenzitetom, žali se na ozljedu trbušnog zida, pa ćemo vidjeti. Još ranije sam istaknuo kako je on jedan od igrača koji su najviše pokazali tijekom pripremnog perioda i u onakvoj utakmici na Grbavici je bio naš najbolji pojedinac, zato se nadam da će biti spreman za utakmicu.

Žižović ne računa Enina što mu čini se donekle stvara problem u veznom redu.

- Nekih velikih problema s ozljedama nemamo, Ibanez, Radoš nisu u konkurenciji, baš kao ni Enin koji ima te probleme s papirologijom što nam malo kvari planove u veznom redu. Imamo par igrača koji još uvijek nisu na toj nekoj traženoj razini, ali za nas je najvažnije da prođemo neokrznuti derbi pa da u nastavku polako podižemo formu i kvalitetu igre, dodao je Žižović.

Foto: Bljesak.info / Adnan Bobić

Pero Stojkić i Adnan Bobić su igrački odrastali uz derbi, imaju iskustva, znaju što ih čeka u subotu.

- Sigurno da nam jako puno nedostaju naši navijači, jer oni su tu uvijek uz nas, toliko puta su nas znali podići, vratiti u život kada je bilo najpotrebnije. Svjesni smo naših grešaka, činjenice da smo loše izgledali na Grbavici i sada ćemo učiniti sve da budemo najbolji kada je najvažnije, riječi su Adnan Bobića.

- Realnost je takva, da smo prisiljeni igrati bez navijača. Imamo kvalitetu, imamo iskustvo, nadam se da ćemo svojim navijačima osigurati dovoljno razloga za slavlje iako maksimalno respektiramo Velež jer se radi o jednoj izuzetno kvalitetnoj momčadi, dodao je Stojkić.

Foto: Bljesak.info / Pero Stojkić

Inače, po prvi put od kako se igra derbi presica je održana na SRC Kantervcu, a organizirao ju je Sportski savez jer se na tom prostoru ispunjavaju svi epidemiološki uvjeti i to se pokazalo kao pravi potez.

Kopirati
Drag cursor here to close