ŽF/NK Emina 2016

Mostarska Emina hara ligom i s velikim ambicijama ide u viši rang

Sport / Nogomet | 18. 04. 2017. u 13:05 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženski nogomet Bosni i Hercegovini iz godine u godinu bilježi napredak, raste broj klubova, a samim time i nogometašica koje žele izgraditi svoju karijeru.

Velike ambicije u ženskom nogometu pokazuje i Ženski fudbalski/nogometni klub Emina 2016 iz Mostara koji je dobio ime po kultnoj Emini', pjesmi Alekse Šantića. Klub je osnovan u svibnju 2016. godine, piše Dnevni list.

Nastao na inicijativu dugogodišnjeg nogometaša Veleža i kasnije trenera Zije Tojage i ponajbolje nogometašice BiH u povijesti Sabine Pehić.

Tojaga i Pehić za kratko vrijeme okupili su respektabilnu momčad sačinjenu od igračica iz više bh. gradova.

Emina se natječe u Drugoj ligi Federacije BiH - skupina jug, odnosno u trećem rangu, a nakon 10 kola imaju isto toliko pobjeda uz gol razliku 30:0.

Da sport spaja mlade ljude potvrđuje i činjenica da članice novoosnovanog kluba dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, na što je trener nove ekipe posebno ponosan.

Trenutno klub broji dvadesetak djevojaka, a pojedine članice Emine su bivše i sadašnje reprezentativke BiH. Za one koje nisu iz Mostara, smještaj je osiguran u Hodbini kod Mostara.

Djevojke ističu da imaju isti cilj, to je sport, to je nogomet kojeg neizmjerno vole. Klub se samofinancira, jer nema prava na proračun pošto klub mora postojati dvije godine kako bi bio u mogućnosti koristiti sredstva Grada Mostara, piše Dnevni list.

Pored bračnog para Tojaga, u klubu su još dva fizioterapeuta, predstavnik kluba i pomoćni trener, Sabina Pehić.

Kopirati
Drag cursor here to close