Prvi put u povijesti

Mostarci odveli BiH na Europsko prvenstvo u futsalu

Za četiri od pet pogodaka (Kahvedžić, Radmilović i Jelić) za reprezentaciju zaslužni su igrači Mostar Starog Grada Staklorada, koji je posljednjih godina najuspješniji klub u BiH.
Sport / Nogomet | 11. 03. 2021. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi put u povijesti plasirala se na Europsko prvenstvo i obradovala Bosance i Hercegovce širom svijeta.

Reprezentacija BiH je u četiri utakmice u kvalifikacijskoj grupi četiri zabilježila isti broj pobjeda i dva kola prije kraja osigurala plasman na Europsko prvenstvo, koje će biti održano od 19. siječnja do 6. veljače sljedeće godine u Nizozemskoj.

Povijesni plasman na Europsko prvenstvo za reprezentaciju ostvarili su Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Marijo Aladžić, Srđan Ivanković, Davor Arnautović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Josip Bošković, Darko Milanović, Andrijano Dujmović, Adnan Kalajdžić, Ivan Ivanković, Amel Handžić i Kristijan Pantić pod vodstvom izbornika Ive Kreze.

Reprezentacija BiH sinoć je pobijedila Rumunjsku rezultatom 5:0 pogotcima Srđana Ivankovića u 18., Nermina Kahvedžića u 21. i 37., Anela Radmilovića u 25. i Bilala Jelića u 40. minuti susreta.

Za četiri od pet pogodaka (Kahvedžić, Radmilović i Jelić) za našu reprezentaciju zaslužni su igrači Mostar Starog Grada Staklorada, koji je posljednjih godina najuspješniji klub u BiH.

"Stvarno je prelijep osjećaj. Presretan sam. Ovo je kruna karijere. Samo mi je ovo nedostajalo. Najstariji sam igrač u reprezentaciji. Šta reći. Postigao sam i dva gola, mada nije bitno tko je dao gol, nego da smo se plasirali. To je najbitnije. Svi smo zaslužni. Odigrali smo besprijekorno. Vidjeli ste da smo se bacali na glavu. Znali smo da će rezultati doći ako ispoštujemo sve što su nam rekli iz stručnog stožera", kazao je Nermin Kahvedžić.

Kako navodi u Nizozemsku odlaze pomrsiti planove favoritima te se ne planiraju lako predati.

"Hvala i našem klubu Mostar SG koji je okosnica reprezentacije. Dugi niz godina smo najbolji. Nedostajao nam je Mario Aladžić i nadamo se da će se oporaviti i pridružiti reprezentaciji. Kada su u pitanju klupske obveze, vjerujem da će se pehar vratiti u Mostar gdje mu je i mjesto", istaknuo je Kahvedžić.

Bilal Jelić kaže kako jučer nisu bili svjesni kakav su uspjeh napravili.

"Poslije prespavane noći mnogo više smo svjesni uspjeha koji smo napravili. Znali smo koliko nam ta utakmica znači i ostavili smo srce na terenu. Moramo nastaviti raditi i iduće dvije utakmice odigrati korektno bez ozljeda. Plasman na EP je san svakog sportaše. Nekoliko naših igrača je na zalasku karijere, a na nama mlađima je zadatak da se probamo još neki put plasirati na europsku ili svjetsku smotru najboljih. Siguran sam da će ovaj uspjeh uticati da domaća liga postane još kvalitetnija", naglasio je Jelić.

Ističe kako se u Mostar SG već godinama ulaže i sigurno da će tako biti i u budućnosti.

"Sve moje trenutne ambicije su vezane za Mostar SG i vjerujem da ćemo na kraju biti prvaci BiH. U Mostaru mi je dobro i nemam razloga razmišljati trenutno o nečem drugom osim o SG", zaključio je Jelić.

Kopirati
Drag cursor here to close