Kup BiH

Mostarci i Tuzlaci složni: Igrat ćemo muški!

Sport / Nogomet | 13. 09. 2017. u 11:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine mostarski HŠK Zrinjski neprikosnoven, u Kupu baš nema previše uspjeha.

Prije tri sezone u polufinalu ga je zaustavio Olimpik na jedanaesterce, a sljedeće sezone ispao je već na početku od Sarajeva. Prošle sezone je prošao par prepreka, Velež i Borac, ali ga je u četvrtfinalu u oba susreta pobijedio Široki Brijeg.

Ove sezone, kao i prethodne, u šesnaestini finala igrat će protiv prvoligaša Sloge iz Siminog Hana.

Aktualni prvak države bit će ogromni favorit protiv niželigaša, no u Zrinjskom nisu presretni jer od svih prvoligaša dobili su možda i najambicioznijeg.

Naime, Sloga predvođena s klupe Darkom Vojvodićem ima skoro premijerligašku ekipu, pa Plemićima nimalo neće biti lako u predgrađu Tuzle. Iako su oni nedavno bili uvjerljivi i u samoj Tuzli.

"Slažem se da smo dobili najambicioznijeg prvoligaša. Iskreno, priželjkivali smo nekog lakšeg protivnika, ali kada vidimo kako su ostali prošli, primjerice Široki Brijeg, onda se ne možemo žaliti", kaže za Sportske novosti pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković.

U ovoj fazi Kupa Bosne i Hercegovine igra se samo jedna utakmica, odnosno samo ova u Siminom Hanu iduće srijede. Sloga će imati prednost domaćeg terena, no prvak države ionako bi bio veliki favorit bez obzira gdje se igra. Ipak, činjenica je da su se pod Bijelim brijegom nadali da im Kup neće biti preteška obaveza.

"Osobno sam priželjkivao kući da igramo, pa protiv bilo koga. Tako bi izbjegli putovanje i imali bi više vremena za pripremu za premijerligaške utakmice. Ovako nas čeka duže gostovanje, jaka ekipa i nezgodan teren. Međutim, favoriti smo, prvaci smo Bosne i Hercegovine, pa vjerujem da ćemo ulogu favorita opravdati", dodao je Ivanković.

U Slogi iz Siminog Hana ove sezone imaju jedan, jedini cilj - da se kroz Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine izbori Premijer liga. Kup je samo bonus, pa koliko se napravi, a pitanje je koliko mogu napraviti jer im već u šesnaestini finala stiže Zrinjski. Ipak, gostovanje Zrinjskog u predgrađu Tuzle bit će mala nagrada za ovaj klub koji je u vrlo kratko vrijeme iz potpune anonimnosti ušao u vrh prvoligaškog nogometa.

"Bit će nam čast i zadovoljstvo igrati protiv najbolje ekipe u državi, aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. Bit će nam to i dobra prilika da vidimo gdje smo i što smo, odnosno da se odmjerimo protiv najboljih", kaže trener Sloge Darko Vojvodić za Sportske novnosti .

Ipak, bez obzira što dočekuju prvaka u Slozi ne namjeravaju odigrati samo revijalnu utakmicu 20. rujna.

"Da se razumijemo, Zrinjski je prvak države i najbolja nogometna momčad u državi. Međutim, imamo svoje šanse. Imamo dobru ekipu, sastavljenu od iskusnih igrača koji su već igrali utakmice protiv Zrinjskog i ostalih jakih ekipa. S te strane sigurno neće biti impresionirani", dodaje Vojvodić.

Njegovoj Slozi u ovoj sezoni solidno ide. Trenutno je Sloga treća, sa samo bodom manje od prvoplasirane Zvijezde. No, život u toj ligi nije lak, pogotovo ne za trenere. Skoro u svakom kolu ‘padne’ jedna trenerska glava, pa je tako i nakon pobjede Sloge u Tešnju bez posla ostao trener domaćih Igor Remetić.

"Pitanje je koliko su realne neke sredine u Prvoj ligi, ali što se nas tiče ide po planu. Imamo novu ekipu i trebalo nam je vremena da se uigramo, ali u igri smo, iako imamo tešku utakmicu za vikend protiv Orašja", zaključuje Vojvodić.

Kopirati
Drag cursor here to close