Legendarni Wengerov pomoćnik

Mostarac novi šef Hajdukove Akademije

"Velika mi je čast biti tu, Hajduk je dio moga srca, najveći klub u Hrvatskoj", kazao je Primorac
Sport / Nogomet | 16. 08. 2019. u 10:27 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji Hajdukov nogometaš i trener koji je najveći dio karijere proveo u engleskom Premiershipu, Boro Primorac, novi je voditelj Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”, objavio je splitski klub na svojoj stranici.

"Velika mi je čast biti tu, Hajduk je dio moga srca, najveći klub u Hrvatskoj. Ovo je velika obaveza, mislim da možemo učiniti navijače sretnim. Kad su me zvali, odmah sam bio spreman pomoći i napravit ću sve što mogu da imamo više igrača i u hrvatskoj reprezentaciji i u našoj momčadi, da radimo profesionalno. Mislim da imamo već dobre trenere, dosta je Hrvata među najboljim igračima na svijetu."

Nogometnu je karijeru započeo u mostarskom Veležu u kojem je ostavio zapažen trag i upisao 133 nastupa. Godine 1978. iz Veleža je prešao u Hajduk, s kojim je u sezoni 1978./1979. pod vodstvom trenera Tomislava Ivića osvojio Prvenstvo Jugoslavije. Upisao je ukupno 283 nastupa za Bijele postigavši 53 zgoditka.

Iz Hajduka je 1983. godine preselio u LOSC Lille (107 nastupa), a igračku karijeru zaključio je u Cannesu (111). Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je igrao 14 puta.

A upravo u Cannesu je Primorac počeo je i svoju trenersku karijeru, vodio je potom i francuski US Valenciennes.

 

Kopirati
Drag cursor here to close