Boro Primorac

Mostarac je Zidanea učio nogometu

Sport / Nogomet | 08. 01. 2016. u 08:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zinedine Zidane je ime koje izaziva poštovanje u svijetu nogometa, ali i sporta uopće. Nakon bogate i uspješne igračke karijere popularni Zizou odlučio se okušati u trenerskim vodama i to na klupi Real Madrida koju mnogi, s pravom, smatraju "najvrućom". Niti jedna klub ne mijenja trenere kao čarape kao što to radi madridski velikan, piše N1.

Stručnjaci su podijeljeni da li će Zidane uspjeti. Mnogi smatraju da hoće, među njima su i Zidanove bivše kolege, a ima i onih koji tvrde da će ovo biti jedna neslavna epizoda u životu Francuza. "Dati Zidane da vodi Real je isto kao dati Ferrari u ruke vozačkog početnika", kazao je legendarni trener Ottmar Hitzfeld.

Kako god, bivšu peticu iz Reala je u njegovoj igračkoj karijeri trenirao veliki broj stručnjaka pa je Zidane imao priliku da o trenerskom poslu mnogo toga nauči. Zanimljivo, i dva stručnjaka iz bivše Jugoslavije su utjecali na Zidaneov nogometni put. Mostarac Boro Primorac francuskog igrača je trenirao u Cannesu u sezoni 1990/91, dok je Beograđanin Slavoljub Muslin bio kratko trener Zizouu u Bordeauxu (1995/96).

Zinedine Zidane presume de haber tenido los mejores maestros del ftbol. Descbrelos en este GRFICO http://bit.ly/1SCdZIl

Posted by MARCA on 7. siječnja 2016

Sam Zidane ističe da je najviše naučio od bivšeg trenera u Juventusu Carla Ancelottija, kojem je bio pomoćnik u Realu prije dvije sezone, te od Josea Mourinha u čijem mandatu je bio sportski direktor "Kraljeva".

Prošle i početkom ove sezone Francuz je bio trener Realovog B tima Castille, ali mu se od ponedjeljka ispunio san da bude trener najvećeg nogometnog tima u svijetu. Kako je i sam kazao, veću tremu je imao na predstavljanju kao novi trener Reala nego kada je postao igrač "Bijelih" na ljeto 2001.

Kopirati
Drag cursor here to close