Mali nogomet

Mostar SG s minimalnom prednosti nakon prvog meča finala Kupa BiH

Golove za prvaka BiH postigli su Babić (8.), Pavlović (14., 25.) i De Souza (17.), dok su strijelci za Centar bili Radmilović (15). i Handžić (16., 30.).
Sport / Nogomet | 11. 04. 2018. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Mostar SG Staklorad pobijedila je sarajevski Centar sa 4:3 u prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine, odigranoj u Mostaru.

Golove za prvaka BiH postigli su Babić (8.), Pavlović (14., 25.) i De Souza (17.), dok su strijelci za Centar bili Radmilović (15). i Handžić (16., 30.). 

Susret je odigran u dvorana USRC "Midhat Hujdur – Hujka" pred oko 400 gledatelja.

Mostar SG Staklorad ostvario je pobjedu rezultatom 4:3 nad Centrom u prvom susretu finala Kupa BiH u futsalu. Iako oslabljeni neigranjem kapetana Marija Aladžića, Mostarci su nošeni velikom podrškom s tribina, pokazali više od gostiju od Sarajeva.

"Pobjeda je zaslužena. Zadovoljni smo, iako je trijumf mogao biti i uvjerljiviji. Žalimo za prilikama koje smo propustili, ali i ovako je na kraju dobro. Šteta što nije nastupio kapetan Aladžić koji je veoma važan za naš tim. Hvala navijačima koji su bili velika podrška", rekao je predsjednik Amel Bajgorić.

Odluka o pobjedniku past će na revanšu u Sarajevu.

"Putujemo u Sarajevo s velikim optimizmom. Smatramo da smo kvalitetniji, uostalom to smo potvrdili i na nedavnom gostovanju Centru u Premijer ligi. Respektujemo protivnika, vjerujući u još jednu pobjedu. Nećemo gore ići da branimo stečenu prednost, već ćemo napasti od početka. Nadamo se da će se dotad oporaviti i Aladžić", dodao je Bajgorić.

Uzvratni susret na rasporedu je 18. travnja u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close