Najbolji Villarrealov strijelac

Moreno ozlijeđen, ali će vjerojatno biti spreman za Dinamo

"Ne zna se hoće li biti spreman za utakmicu s Dinamom, premda se čini da hoće, jer početni pregledi pokazuju da nije riječ o težoj ozljedi", izjavio je dužnosnik zamolivši za anonimnost.
Sport / Nogomet | 22. 03. 2021. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji Villarrealov strijelac Gerard Moreno nije teže ozlijeđen, pokazao je prvi liječničk pregled, te se čini da bi mogao zaigrati za 18 dana protiv zagrebačkog Dinama u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, izjavio je u ponedjeljak za Hinu dužnosnik Španjolskog nogometnog saveza.

"Ne zna se hoće li biti spreman za utakmicu s Dinamom, premda se čini da hoće, jer početni pregledi pokazuju da nije riječ o težoj ozljedi", izjavio je dužnosnik zamolivši za anonimnost.

"No, u utorak ćemo procijeniti njegovo zdravstveno stanje te odlučiti hoće li ostati na okupljanju reprezentacije te ćemo tijekom dana priopćiti odluku", dodao je.

Moreno je u nedjelju tijekom prvenstvene utakmice protiv Cadiza osjetio bol u desnoj nozi tijekom jednog dužeg trka. U 86. minuti se uhvatio za bedreni mišić pa sjeo na travnjak i zatražio zamjenu. Neposredno nakon utakmice Villarrealov trener Unai Emery izjavio je kako su mu Moreno i klupski liječnik rekli da nije ništa strašno, no da je prilikom mišićnih ozljeda tajkve vrste potrebna pauza između dva i četiri tjedna.

Villarreal i Dinamo će prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige igrati 8. travnja u Zagrebu, a uzvrat je 15. travnja u Španjolskoj, javlja Hina.

Moreno je u nedjeljnoj pobjedi od 2-1 nad Cadizom postigao pogodak i upisao asistenciju. U 31 utakmici ove sezone u svim natjecanjima zabio je 20 golova, a sa 16 pogodaka je četvrti strijelac u španjolskom prvenstvu. Ovo mu je treća ozljeda ove sezone. Krajem listopada je zbog ozljede mišića izbivao 11 dana, a još 20 dana krajem siječnja.

Moreno je nakon nedjeljne utakmice protiv Cadiza u Villarrealu doputovao u ponedjeljak ujutro u Madrid na okupljanje reprezentacije za utakmice s Gruzijom, Grčkom i Kosovom. Villarrealov reprezentativac je u dosadašnjih devet nastupa za Španjolsku postigao četiri pogotka.

Trener Emery je u nedjelju s konferencije za medije poručio kako mu je Moreno ključan igrač. Prošli tjedan je postigao oba pogotka u pobjedi od 2-0 nad kijevskim Dinamom u uzvratnom dvoboju osmine finala Europske lige.

Moreno će dan uoči prve utakmice sa zagrebačkim Dinamom napuniti 29 godina, a prema riječima klupskog predsjednika Fernanda Roiga njegova odštetna klauzula je 100 milijuna eura. Ponikao u podmlatku Villarreala, a igrao je još i za Espanyol i Mallorcu. Za prvu momčad Villarreala, koji je trenutačno sedmi na ljestvici španjolske La Lige, upisao je 170 nastupa te postigao 72 gola uz 28 asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close