Dalić tužan

"Morat ćemo sve ove stvari popraviti i ispraviti ako želimo biti konkurentni"

"Bilo je sjajnih 43 minute, kontrola utakmice, rezultat od 1:0, puno dobrih situacija za drugi gol, a onda se dogodio taj black-out. Žao mi je zbog toga...", izjavio je hrvatski izbornik Dalić.
Sport / Nogomet | 09. 09. 2020. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Zlatko Dalić je inteligentan trener, ali možda previše blag prema igračima 

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je sa 4:2 od Francuske u drugom kolu Lige nacija, a izbornik Zlatko Dalić dao je svoje viđenje utakmice za Novu TV.

"Bilo je sjajnih 43 minute, kontrola utakmice, rezultat od 1:0, puno dobrih situacija za drugi gol, a onda se dogodio taj black-out. Žao mi je zbog toga...", izjavio je izbornik.

Svjestan je Dalić bilance poslije prva dva kola i čak osam primljenih zgoditaka.

"Olako primamo golove, to je činjenica. Utakmica se prelomila kod tog trećeg pogotka, morat ćemo sve ove stvari popraviti i ispraviti ako želimo biti ono što hoćemo, a to je biti konkurentni na Europskom prvenstvu."

Dalić je Francuzima dobio opuštenog i samouvjerenog Lovrena, koji se ni trenutka nije skrivao na terenu, a kašnjenje kod gola za 2:3 događa se u nogometu.

Melnjak se pokazao motiviranijim i u boljoj formi od Borne Barišića, premda po jedna utakmica za njih dvojicu protiv ponajboljih svjetskih napadača ne mora biti konačno mjerilo.

Debitant Uremović je, u odnosu na Jedvaja, podsjećao na igrača koji je svjestan za koju uglednu reprezentaciju nastupa.

Duje Ćaleta-Car igrao je na razini svojih igara u francuskom prvenstvu, ali to nije dovoljno da se bude novi Vedran Ćorluka iz najboljih dana.

Za razliku od nastupa protiv Portugala, gdje njegovi suigrači nisu imali s kim igrati, Mateo Kovačić večeras nije imao igrače u veznom redu koji ga mogu pratiti. Naravno, Marcelo Brozović je svoj posao defanzivnog veznjaka solidno obavio, ali prema naprijed nije imao uspjeha.

Ante Rebić odigrao je dvije sebične i apsolutno neodgovorne utakmice, a nastupao je najprije protiv prvaka Europe pa onda i protiv svjetskog prvaka. Možda je potrošio kredit iz Rusije.

Nikola Vlašić kao da za vrijeme utakmice vrti filmove s nekih ranijih okršaja - poneki dribling (ako već moram!), jedan solidan udarac s njegove omiljene pozicije i uglavnom je to - to. Veći dio utakmice čuvao je sam sebe pa su Francuzi mogli štedjeti snagu.

Andrej Kramarić je podsjetio na dane u Dinamu - bez žurbe, bez potrebne brzine i uglavnom bez ideje.

Ivan Perišić je malo pokvario svoj CV nakon solidne sezone u Bayernu. Josip Brekalo se ne bi smio zadovoljiti s jednom akcijom koja dijelom podsjeća na prodore njegova uzora Cristiana Ronalda.

Mario Pašalić je definitivno iz utakmice u utakmicu najbeskorisniji Dalićev izabranik. Niti je došao ni pošao...

Vratar Livaković će se vjerojatno najviše golova 'naprimati' u reprezentaciji, dok u solidnom klubu zasigurno ne bi toliko patio.

Vatreni će se opet okupiti početkom listopada kada će odmjeriti snage sa Švicarskom u prijateljskoj utakmicu St. Gallenu, prije nova dva ispita u Ligi nacija: sa Švedskom i Francuskom, 11. i 14. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close