Dijaspora 'slavila'

Moj je život Belgija: Marokanci proslavili plasman na SP tako da su demolirali i zapalili pola grada

Kako belgijski mediji prenose, u neredima je sudjelovalo nekoliko stotina Marokanaca koji su palili automobile po gradu, pljačkali radnje čiji vlasnici nisu muslimani i rušili su sve pred sobom. U sukobima su 22 policajca završila u bolnici.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2017. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maroko je na SP-u. Marokanci su vizu za Rusiju izvadili u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini u gostima kod Obale Bjelokosti.

Veliki uspjeh svoje reprezentacije marokanska dijaspora ''proslavila'' je divljanjem u Bruxellesu, Haagu, Lilleu i Amsterdamu.

Najgore je bilo u glavnom gradu Belgije. Kako belgijski mediji prenose, u neredima je sudjelovalo nekoliko stotina Marokanaca koji su palili automobile po gradu, pljačkali radnje čiji vlasnici nisu muslimani i rušili su sve pred sobom.

Kad su neredi tek počeli, policija nije imala dopuštenje za intervenciju, ali kad je situacija izmakla kontroli upotrijebili su vodene topove i oružje s gumenim mecima. U sukobima su 22 policajca završila u bolnici.

Podsjetimo, Maroko je u Abidjan došao s bodom više od domaćina, a na kraju su uspjeli slaviti s uvjerljivih 2:0. Nabil Dirar zabio za vodstvo u 25. minuti, a u 30. je Mehdi Benatia još jednom šokirao Obalu Bjelokosti, reprezentaciju koja je predstavljala Afriku na svim trima prošlim SP-a, prenosi Index.hr.

Marokanci su, sasvim suprotno, propustili čak četiri Mundijala u nizu, a zadnji puta su se kvalificirali daleke 1998. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close