Pred 60.000 gledatelja

Modriću ovacije na Bernabeu

Najbolji igrač svjetskog prvenstva u Rusiji, te najbolji igrač Europe u izboru UEFA-e, u prva dva kola je dobio ukupno pola sata. No, protiv Leganesa je bio u početnom sastavu.
Sport / Nogomet | 02. 09. 2018. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu trećeg kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je pobijedio Leganes 4-1 upisavši i treću pobjedu ove sezone, a za iznenađenje se pobrinula Celta koja je porazila Atletico Madrid 2-0.

Europski prvak je rutinski stigao do bodova protiv Leganesa, a prvi put ove sezone od prve minute u dresu 'Kraljevskog kluba' je zaigrao Luka Modrić.

Najbolji igrač svjetskog prvenstva u Rusiji, te najbolji igrač Europe u izboru UEFA-e, u prva dva kola je dobio ukupno pola sata. No, protiv Leganesa je bio u početnom sastavu.

Prije samog početka utakmice na Santiago Bernabeu je održana kratka svečanost u čast Luke Modrića, Sergia Ramosa i Keylora Navasa koji su ovoga tjedna dobili Uefine nagrade. Luka za najboljeg igrača i veznjaka, Ramos za najboljeg braniča, a Navas za najboljeg vratara. Međutim, Navas večeras nije branio. Premijerni nastup na vratima 'kraljeva' imao je Belgijanac Thibaut Courtois.

Real je poveo u 17. minuti golom Garetha Balea. Ramos je uputio dugačku loptu na krilo, Daniel Carvajal je glavom spustio centaršut, a Bale zakucao za 1-0. Gosti su izjednačili u 24. minuti golom Guida Carrilla iz kaznenog udarca i održali remi do konca poluvremena. Međutim, već na otvaranju drugog dijela domaćin je stigao do novog vodstva. Karim Benzem je u 48. minuti zabio za 2-1, a isti je igrač u 61. minuti na asistenciju Luke Modrića zabio pogodak i za 3-1. Francuski napadač ove sezone igra sjajno i u prva tri kola već je zabio četiri gol.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Real je riješio u 66. minuti kada je Sergio Ramos realizirao kazneni udarac. Modrić je igrao do 62. minute kada ga je zamijenio Isco.

U drugom subotnjem susretu Celta je priredila iznenađenje pobijedivši Atletico Madrid 2-0. Bila je to prva Celtina pobjeda nakon pet uzastopnih poraza u međusobnim susretima. Golove za momčad iz Viga zabili su Max Gomez (46) i Iago Aspas (52). Vrlo slabo izdanje Atletica zaokružio je Stefan Savić zaradivši isključenje u 70. minuti utakmice.

Na ljestvici vodi Real Madrid s devet bodova, Celta je druga sa sedam bodova, dok je Barcelona treća sa šest bodova i utakmicom manje.

Kopirati
Drag cursor here to close