Liga prvaka

Modrićev učinak s Realom je uistinu impresivan

Otkako je Modrić u ljeto 2012. stigao iz Tottenhama na Santiago Bernabeu, ovo je sedmi put da je s Realom došao do polufinala najprestižnijeg klupskog natjecanja na svijetu.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2021. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić i Real Madrid plasirali su se u polufinale Lige prvaka, eliminiravši u četvrtfinalu ovosezonskog natjecanja aktualnog engleskog prvaka Liverpool.

Poslije dvaju razočaranja u protekle dvije sezone, Kraljevski se klub u ovoj opet uspio plasirati među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta.

Otkako je Modrić u ljeto 2012. stigao iz Tottenhama na Santiago Bernabeu, ovo je sedmi put da je s Realom došao do polufinala najprestižnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Vrhunac svega bili su, dakako, odlasci do kraja, osvajanje Lige prvaka 2014., 2016., 2017. i 2018.

U svojoj premijernoj sezoni (2012./2013.) u Realu Modrić je u polufinalu zaustavljen od Borussije Dortmund, a dvije godine potom bolji je u dvije utakmice bio Juventus.

Modrić i Real u polufinalu Lige prvaka - to je gotovo postala konstanta. Iznimka su dvije posljednje sezone kada su popili gorke pilule prvo Ajaxa pa onda i od Manchester Cityja, ali kapetan hrvatske reprezentacije sa svojim je suigračima, na pragu 36. rođendana, opet ušao u uski krug favorita za osvajanje legendarnog ušatog pehara.

Real Madrid, ukupno, s Modrićem i bez njega, igra 14. put u poluzavršnici Lige prvaka, što nije uspjelo nijednom drugom klubu.

U polufinalu Luku i društvo čeka Chelsea. Treba također spomenuti da je Modrić jedini osvajač Zlatne lopte koji se plasirao u polufinale Lige prvaka, s obzirom da su Messi i Ronaldo ispali još ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close