Kapetan ''Vatrenih'' i najbolji igrač SP-a

Modrić progovorio o mogućem oproštaju od reprezentacije

Hrvatski kapetan je naglasio kako nije lako izgubiti u finalu te je komentirao svoj mogući oproštaj od reprezentacije.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2018. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nije uspjela osvojiti naslov svjetskog prvaka, ali za utjehu ima najboljeg igrača World Cupa, a to je Luka Modrić.

Hrvatski veznjak je odigrao fantastičan turnir i vukao je hrvatski vlak prema finalu. Tri puta je biran za igrača utakmice (Nigerija, Argentina, Rusija) postigavši pritom dva gola uz jednu asisstenciju.

"Tužan sam jer smo izgubili, ali i ponosan na sve što smo napravili u Rusiji. Osjećaji su pomiješani, no sigurno kada prođe vrijeme postat ćemo svjesni kakav smo nevjerojatan uspjeh napravili," kazao je Modrić, javlja Hina.

Hrvatski kapetan je naglasio kako nije lako izgubiti u finalu.

"Ali to je sport, netko mora pobijediti, a to su danas bili oni. Bili smo bolja ekipa veći dio utakmice, ali su nas pokopale sitnice. I eto - Francuzi slave, a mi smo ponosni", kazao je Modrić," dodavši: "Nema mjesta kukanju, mislim da možemo iz Rusije otići uzdignutom glavom. Možemo biti ponosni što smo napravili i kako smo predstavljali Hrvatsku."

Modrić se zahvalio navijačima na fantastičnoj podršci tijekom cijelog turnira, ali i priprema.

"Hvala im, osjećali smo njihovu podršku tijekom cijelog turnira. Dolazile su poruke iz svih krajeva svijeta i Hrvatske. To nam je bila dodatna snaga i motiv da se ne predajemo i da guramo do kraja. Došli smo do finala, ali nismo uspjeli napraviti posljednji korak."

Na pitanje hoće li i dalje biti dio ove priče Luka je kratko kazao.

"Budućnost reprezentacije je blistava. Treba proći nekoliko dana i odmoriti se. Brzo će doći nove utakmice, ali bolje je odlučiti nakon tjedan ili deset dana, nego sada nakon utakmice."

Zanimljivo, Luka je postao već šesti osvajač Zlatne lopte koji ne dolazi iz redova svjetskog prvaka. Na posljednjem World Cupu najboljim je proglašen Argentinac Lionel Messi, a prije njega slavili su Urugvajac Diego Forlan (2010), Francuz Zinedine Zidane (2006), Nijemac Oliver Kahn (2002), te Brazilac Ronaldo (1998). Nitko od njih te godine nije slavio na SP-u. Posljednji vlasnik Zlatne lopte iz redova svjetskih prvaka bio je Brazilac Romario 1994. godine, javlja Hina.

"Ponosan sam na to priznanje, ali bio bi sretniji da smo osvojili prvo mjesto. Zahvalio bih se cijeloj ekipi jer bez njih ništa toga ne bi bilo," dodao je Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close