Najbolji hrvatski nogometaš uoči Danske

Modrić: Posudba u Zrinjskom me je izgradila kao igrača, ali i kao osobu

"Vjerujem kako smo to napokon sposobni ostvariti," kazao je veznjak Real Madrida prisjetivši se početaka karijere i dana provedenih na posudbi u Zrinjskom iz Mostara.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2018. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadam se da ću nastaviti tradiciju, kazao je sa smiješkom kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić uoči susreta osmine finala svjetskog prvenstva protiv Danske koji je na rasporedu u nedjelju u Nižnjem Novgorodu.

Naime, sva tri hrvatska igrača koja su gostovala na posljednjim novinarskim konferencijama uoči utakmica postigla su golove. Luka Modrić protiv Nigerije, Ivan Rakitić protiv Argentine, a Milan Badelj protiv Islanda.

Uoči dvoboja protiv Danske pred novinarima se ponovno pojavio Luka. Dakle, javlja Hina.

"Nadam se da ću nastaviti tradiciju i postići pogodak, a ako ne uspijem morat ću se maknuti s društvenih mreža," kazao je sa smiješkom dodavši: "Nije važno tko će postići pogodak, bitno je da pobijedimo."

Modrić je svjestan kako neće biti lako. Danska je već 18 utakmica bez poraza, a ove godine je primila samo jedan gol i to iz kaznenog udarca. U skupini je pobijedila Peru (1-0), te remizirala protiv Australije (1-1) i Francuska (0-0).

Foto: Pixsell / Luka Modrić i Zlatko Dalić

"Njihova statistika pokazuje koliko su čvrsti, posebice u obrambenom dijelu. Morat ćemo biti na visokom nivou. Igrat ćemo protiv čvrste i neugodne ekipe. Imamo veliki respekt prema njima, ali i veliko samopouzdanje," kazao je.

Danci se nadaju kako će njihov glavni igrač Cristian Eriksen biti ta prevaga na njihovu stranu. Već danima se mediji bave usporedbom veznjaka Tottenhama i kapetana hrvatske vrste.

"Ne volim uspoređivati igrače, a još manje ih uspoređivati sa mnom. Erikson je svjetska klasa. Imao je fenomenalnu sezonu u Tottenhamu i sigurno je njihov najbolji i najvažniji igrač. Međutim, ekipa odlučuje, a ne pojedinac. Kompaktni smo, dišemo kao jedan i ako to ponovimo možemo proći dalje,"

Dodao je kako je vrijeme da Hrvatska nakon neuspjeha u četvrtfinalu EP-a 2008. u Austriji i Švicarskoj, te u osmini finala EP-a u Francuskoj 2016. napokon prođe jednu 'nokaut' utakmicu, javlja Hina.

"Vjerujem kako smo to napokon sposobni ostvariti," kazao je veznjak Real Madrida prisjetivši se početaka karijere i dana provedenih na posudbi u Zrinjskom iz Mostara.

"Sve te posudbe su me izgradile kao igrača, ali i kao osobu kako bi došao na ovaj nivo gdje sam danas. Sve stepenice koje sam prošao su mi pomogle da sam danas ovdje. Trenutačno uživam i nadam se kako će to potrajati," poručio je.

Foto: Bljesak.info  / Luka Modrić u dresu Zrinjskog
Kopirati
Drag cursor here to close