Lukina bisernica

Modrić postao drugi najstariji strijelac reprezentacije Hrvatske

Modrić je sinoć postao drugi najstariji strijelac u dresu reprezentacije Hrvatske. Postigao je gol s 35 godina, šest mjeseci i 21 danom te iza sebe ostavio Ivicu Olića, koji je zabio sa sedam dana manje.
Sport / Nogomet | 31. 03. 2021. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS | Twitter / Luka Modrić drugi je najstariji strijelac za Vatrene u povijesti

Ništa bez Luke Modrića, pokazalo se to i sinoć protiv Malte, jer su se stvari pokrenule tek po njegovom ulasku u igru.

Da stvar bude zanimljivija, Modrić upisao u strijelce utakmice, a taj pogodak uvrstio ga je na još jednu listu Vatrenih.

Naime, Modrić je sinoć postao drugi najstariji strijelac u dresu reprezentacije Hrvatske. Postigao je gol s 35 godina, šest mjeseci i 21 danom te iza sebe ostavio Ivicu Olića, koji je zabio sa sedam dana manje.

Na samom vrhu ove ljestvice je bivši izbornik, a današnji trener Monaca, Niko Kovač, koji je svladao vratara Kazahstana u rujnu 2008. godine. Imao je tada Kovač 36 godina, 10 mjeseci i 22 dana. Hoće li ga Modrić prestići teško je reći, no lako izračunati da bi u tom slučaju morao nositi kockasti dres na sebi još barem godinu i pol dana.

Podsjetimo, hrvatski kapetan Modrić prvi je pogodak za reprezentaciju postigao daleke 2006. godine, kada je Hrvatska s 2:0 slavila protiv Italije. Od tada je mreže protivnika pogađao 17 puta.

Prije nekoliko dana postao je rekorder po broju nastupa, sada je postao drugi najstariji strijelac, a bit će zanimljivo vidjeti u koju će se sljedeću knjigu povijesti upisati najbolji igrač hrvatske reprezentacije u povijesti.

Inače, u top pet s ovog popisa najstarijih strijelaca još ulaze Davor Šuker i nedavno preminuli Cico Kranjčar.

Aktualni predsjednik HNS-a zabio je s 34 godine i tri i pol mjeseca reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dok je Cico s dva mjeseca manje precizan bio protiv Rumunjske.

Kopirati
Drag cursor here to close