Derbi Madrileño

Modrić poludio na Viniciusa: Bodovi na Wandi ipak Realu

Bila je to utakmica nakon koje će se puno pričati o suđenju, jer VAR je morao intervenirati u nekoliko situacija
Sport / Nogomet | 10. 02. 2019. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid slavio je u gradskom derbiju protiv Atletica na Wanda Metropolitani s 3:1 te tako nakon 23. kola postao prvi pratitelj Barcelone u Primeri.Bila je to utakmica nakon koje će se puno pričati o suđenju, jer VAR je morao intervenirati u nekoliko situacija.

Prvi put VAR je morao intervenirati u 25. minuti kada je Griezmann pobjegao obrani Reala, nakon što je prethodno Correa uzeo loptu Viniciusu, i izjednačio na 1:1. No, čini se da taj gol nije trebao biti priznat, i to zbog prekršaja Corree na Viniciusu.

"Gol nije trebao biti priznat, jer je Correa napravio prekršaj na Viniciusu na centru igrališta. To je sudac trebao gledati na VAR-u, a ne je li bilo zaleđe", kaže bivši španjolski sudac Andujar Oliver.

Inače, baš zbog te izgubljene lopte Viniciusa, na mladu zvijezdu Reala poludio je Luka Modrić, koji je bio prilično uzrujan zbog te greške, piše Marca.

Ipak, ubrzo je među dvojac uletio Karim Benzema koji je situaciju primirio.

Utakmica je započela nervozno, a sudac je dozvolio nešto oštriju igru. Real se u početku nije snalazio pod presingom AStletica, ali kad su se organizirali, ubrzo su i zaprijetili.

Real do vodstva dolazi u 16. minuti. Casemiro je ostao sasvim sam na pet metara od Oblaka i prekrasnim škaricama doveo svoju momčad u vodstvo. Nevjerojatno loša reakcija Atleticove obrane koja je svu pažnju usmjerila na Ramosa, dok je Brazilac bio sam.

Izjednačio je Griezmann deset minuta kasnije prizemnim udarcem kroz noge Courtoisu. Nije uspjela ofsajd zamka Reala i odlični Francuz ne prašta takve greške. Prethodila je sporna situacija gdje je Correa vjerojatno faulirao Viniciusa te mu oduzeo loptu.

Foto: Sport.es / VAR se nije hladio na utakmici Atletico - Real

Najsporniji trenutak prvog dijela dogodio se u 41. minuti kada je mladog Viniciusa na rubu kaznenog prostora srušio Gimenez. Glavni sudac Javier Estrada Fernandez je odmah pokazao na bijelu točku. Nakon što se konzultirao sa sucima uz VAR rooma ostao je pri svojoj odluci. Ramos je bez problema savladao Oblaka i doveo svoju momčad ponovno u vodstvo.

Uslijedila je još jedna sporna situacija na Wanda Metropolitano stadionu. Alvaro Morata postigao je prekrasan pogodak nakon vrhunskog primanja lopte, ali nakon pregledavanja snimke odlučeno je da je bio u zaleđu. U najmanju ruku još jedna sumnjiva situacija.

Sve je na koncu riješio Gareth Bale zabija za 3:1 , u svome sitlu, lijevom nogom s lijeve strane kaznenog prostora, ali jednako dobro bilo je dodavanje Modrića koji je upisao asistenciju!
Bio je to Baleov 100. pogodak u dresu Kraljevskog kluba.

Ubrzo nakon toga Atleticov igrač Thomas Partey dobio je drugi žuti karton, čime su Jorgandžije ostali s desetoricom, a kako je umor već zavladao nogama, koncentrirali su se na to da ne prime još koji zgoditak.

Kopirati
Drag cursor here to close