Španjolski mediji

Modrić po anketama favorit za najboljeg igrača svijeta

Modrić po španjolskim anketama favorit za najboljeg igrača svijeta
Sport / Nogomet | 03. 09. 2018. u 22:40 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić najveći je favorit da postane najbolji nogometaš svijeta, nakon što je već dobio nagradu za najboljeg igrača u Europi, pokazuju ankete objavljene u ponedjeljak.

Modrić, portugalski napadač Cristiano Ronaldo i egipatski napadač Mohamed Salah kandidati su za nagradu za najboljeg nogometaša 2018. u izboru FIFA-e, a koja će biti dodijeljena 24. rujna u Londonu.

Oko 84 posto čitatelja sportskih novina AS, sa sjedištem u Madridu, smatra da će nagradu dobiti Modrić, pokazuje internetska anketa u kojoj je glasovalo 23.000 čitatelja. Ronaldo, napadač Juventusa, dobio je 12 posto glasova, a Liverpoolov strijelac Salah četiri posto.

Anketa sportskih novina Mundo Deportivo, sa sjedištem u Barceloni, u kojoj je sudjelovalo nešto više od 4.000 čitatelja, pokazuje slična očekivanja. U njoj je Modrić dobio 74 posto glasova, Salah 17,5, a Ronaldo 8,1 posto glasova, javlja Hina.

"Puno puta ovu nagradu dobije upravo onaj koji je osvojio i UEFA-inu nagradu. Modrić je napravio nešto izvanredno s Real Madridom te s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu, pa je zasluženo dobio tu nagradu. No, i Ronaldova sezona je bila fantastična'', rekao je u ponedjeljak Alessandro Del Piero, bivši napadač Juventusa, za televiziju Sky Italia.

Modrić je u četvrtak u Monte Carlu dobio nagradu za najboljeg veznog igrača te za najboljeg nogometaša u Europi u izboru UEFA-e, a ranije je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

U Atlético Madridu su, pak, razočarani što među kandidate za najboljeg nogometaša godine nije uvršten njihov napadač Antoine Griezmann, koji je s Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo te je proglašen najboljim igračem Europske lige.

''Bez riječi'', poručili su preko društvenih mreža iz Atlética.

Kopirati
Drag cursor here to close