Zlatna lopta

Modrić je osmi Realov igrač koji je osvojio Zlatnu loptu u 21. stoljeću

Luka Modrić je naslijedio Cristiana Ronalda, a još su Zlatnu loptu dobivali Ronaldo Nazario i Fabio Cannavaro kao igrači Reala. Zinedine Zidane, Michael Owen i Kaka su ovo najviše nogometno priznanje dobivali prije dolaska u Real.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2018. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Florentino Perez preuzeo Real Madrid 2000. godine, kao da je ''usput'' kupio i ekskluzivna prva na nagradu Zlatna lopta za najboljeg nogometaša.

Iste godine Perez je na Santiago Bernabeu doveo portugalskog veznjaka Luisa Figa, koji je potpom osvojio Zlatnu loptu. Ukupno je Zlatnu loptu osvajalo osam igrača koji su nastupali za Real u 21. stoljeću .

Luka Modrić je naslijedio Cristiana Ronalda, a još su Zlatnu loptu dobivali Ronaldo Nazario i Fabio Cannavaro kao igrači Reala.

Zinedine Zidane, Michael Owen i Kaka su ovo najviše nogometno priznanje dobivali prije dolaska u Real.

Zidane je nagradu dobio 1998. kao igrač Juventusa, ali je 2001. prešao u Real. Owen je Zlatnu loptu zaslužio kao igrač Liverpoola (2001.), a u Madrid se na kraće vrijeme preselio 2004. godine. Brazilac Kaka je nagradu dobio 2007. kao igrač Milana, a u Real je prešao 2009. godine.

Godinu dana nakon Kake (2008.), svoju prvu Zlatnu loptu osvojio je Cristiano Ronaldo kao igrač Manchester United, da bi godinu dana kasnije i on postao Perezova ''lovina'' i preselio se u Madrid.

Od nogometaša koji su u 21. stoljeću osvajali ovu nagradu, samo četvorica - Pavel Nedved, Andrij Ševčenko, Ronaldinho i Lionel Messi - nisu nikad nastupali za Real Madrid, piše MARCA.

Vrijedi istaknuti kako su u samim počecima, nakon utemeljenja ove nagrade, Zlatnu loptu osvajali Realovi igrači Alfredo Di Stefano i Raymond Kopa.

Kopirati
Drag cursor here to close