Neuništivi Luka

Modrić ispisao povijest najpoznatijeg svjetskog derbija

Luka Modrić postao je najstariji starter u El Clasicu u ovom stoljeću i odigrao je jubilarnu 400. utakmicu za Real u svim natjecanjima.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neuništivi Luka Modrić ispisao je još jedan impresivan doseg u svojoj karijeri te se upisao u povijest najvećeg svjetskog derbija postavši najstariji nogometaš u ovom stoljeću koji je startao u udarnoj momčadi jednog od dvaju velikih rivala s 36 godina i 45 dana.

Također, ovo mu je bila jubilarna 400. utakmica u bijelom dresu. Ovim poduhvatom ne mogu se pohvaliti mnogi, točnije, u 119 godina dugoj povijesti kluba ovo je pošlo za rukom dvadesetorici igrača i Luka je jedan od njih.

Također, upisao je i desetu pobjedu protiv Barcelone s kojom sada ima pozitivan skor (10 pobjeda, 5 remija i 9 poraza).

S druge strane, Barcelonin tinejdžer Gavi bio je najmlađi starter u derbiju u zadnjih 80 godina sa samo 17 godina i 80 dana. Mlađi su bili samo Alfonso Albeniz, Armando Giralt, Rene Petit, Jose Bayo i Vicente Martinez.

Inače, Barcelona i Real odigrali su El Clasico u sklopu desetog kola Primere, a Kraljevski klub slavio je rezultatom 2:1.

Pogotke su postigli David Alaba, Lucas Vasquez i Sergio Aguero. Real je nakon više od pola stoljeća ubilježio četiri pobjede u nizu protiv Barcelone i postaje sve jasnije kako ovaj mitski derbi trenutno nije okršaj ravnopravnih protivnika.

U 32. minuti David Alaba oduzima loptu Depayu pred vlastitim šesnaestercem i juri prema naprijed, dodaje Viniciusu koji dijagonalom pronalazi Rodryga, a ovaj nagrađuje trku Alabe i dodaje mu na rubu kaznenog prostora. Sijevnuo je majstorski udarac lijevom nogu i lopta je završila u daljem kutu domaćih vrata – 0:1.

Real je do kraja gotovo rutinski čuvao vodstvo. u sudačkoj nadoknadi vidjeli smo jednu gužvu u njihovom šesnaestercu, ali nakon uspješnog branjenja konraudarom zadaju konačni udarac Katloncima.

Povukao je u trećoj minuti sudačke nadoknade Marco Asensio koji je zamijenio Viniciusa i silovito raspalio prema vratima, ter Stegen je mogao samo odbiti loptu, a na nju je natrčao Lucas Vasquez i pospremio je u mrežu - 0:2.

U sljedećem napadu Sergio Aguero uspio je na asistenciju Desta samo ublažiti poraz (90+7), ali vremena za potpuni povratak više nije bilo. GOLOVI

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close