Šuker: Bitno je da smo prošli

Modrić i Rakitić poručili: Vratilo nam se nakon 2008.

Modrić i Rakitić su istaknuli kako se napokon i Hrvatima vratilo nakon ''bečke tragedije'' i poraza od Turske u četvrtfinalu EP-a 2008.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2018. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u prve dvije utakmice SP-a bio proglašen igračem utakmice, hrvatski kapetan Luka Modrić umalo je postao tragičar u susretu osmine finala SP-a protiv Danske. Modrić je naime, u 116. minuti promašio kazneni udarac za pobjedu.

No, prilikom raspucavanja jedanaesteraca preuzeo je odgovornost, ponovno pucao i zabio.

"Bio sam siguran da ću zabiti i prvi, kao i drugi. Ali prvi nisam pogodio. U posljednji trenutak sam promjenio odluku gdje ću pucati, ali nije ispalalo dobro," kazao je Modrić dodavši: "Najvažnije je da sam zabio drugi jedanaeserac. Kasnije je trebalo imati, neću upotrijebiti tu riječ, ali najbitnije je da sam ga zabio. Suba je bio fantastičan, obranio je tri jedanaesterca."

Modrić je istaknuo kako se napokon i Hrvatima vratilo nakon 'bečke tragedije' i poraza od Turske u četvrtfinalu EP-a 2008, piše Hina.

Foto: Anadolija / Christian Eriksen i Luka Modrić

"Bila je ovo velika patnja, ali vratilo nam se nakon 2008. godine.

U četvrtfinalu Hrvatsku očekuje Rusija koja je iznenađujuće pobijedila Španjolsku.

"Rusija je priredila iznenađenje, pokazala je veliku borbenost, želju i volju i sigurno nas čeka teška utakmica. Nama je bilo najvažnije proći ovu prepreku, sada smo prošli ovu psihološku barijeru. Vjerujem da možemo još daljem, ova ekipa to zaslužuje," kazao je Modrić poručivši kako će i dalje pucati kaznene udarce.

Posljednji, odlučujući jedanaesterac izveo je Ivan Rakitić.

"Ova generacija ne može jednostavno. Bila je ova utakmica koja je podsjećala na onu iz 2008. I tamo smo imali prolazak u rukama, kao i sada s ovim penalom u produžetku. Prvo nam je kroz glavu proša Beč, ali imali smo vjeru," kazao je Rakitić.

Foto: Anadolija / Ivan Rakitić

Veznjak Barcelone je otkrio kako mu je prije utakmice supruga rekla da će biti jedanaesterci i da će on odlučiti. Na koncu se tako i pokazalo.

"Svi smo potrošeni nakon ove utakmice, vjerujem kao i svi. Emocije su na sve strane," kazao je.

Osvrnuo se i na četvrtfinale u Sočiju protiv domaćina Rusije, piše Hina.

"Još jednom se pokazalo da je sve moguće. Rusija je imala jedan udarac na gol i prošla je dalje. Moramo se dobro spremiti, ali i uživati u ovome," dodao je Rakitić.

Foto: Anadolija / Hrvatski igrači slave prolazak u četvrtfinale SP-a

Šuker: Bitno je da smo prošli

Moramo biti ponizni i reći da je i Danska danas mogla pobijediti. Bitno je da smo prošli" kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker nakon dramatične pobjede protiv Danske u osmini finala svjetskog prvenstva u Rusiji.

Šuker je istaknuo kako mu je bilo krivo kada je Modrić promašio jedanaesterac u 116. minuti, ali i dodao kako niti jednog trenutka nije gubio nadu.

"Bilo mi je krivo zbog Luke Modrića, vidio sam neke sitnice koje vi ne vidite. Kad je Luka skočio Subašiću u krilo, kad je cijela klupa, cijeli stručni stožer, cijeli tim koji je bio na terenu," kazao je Šuker dodavši: "U prvih pet minuta pala su dva gola, a poslije toga je 115 minuta bila drama, ali to je nogomet. Bitno je da smo prošli jer samo tako se radi povijesna sličica. Protiv Rusije ćemo biti bolji," naglasio je predsjednik HNS-a.

Šuker je istaknuo kako svi uvijek očekuju 3-0 u prvih deset minuta.

"Međutim, nogomet je patnja, odricanje i to smo vidjeli. Krivo mi je što Rebić nije zabio jer bi bio još jači za sljedeće utakmice. Bila je drama, svi su se vjerojatno sjetili Turske u Beču, ali ja sam bio uvjeren u pobjedu. Rekao sam predsjedniku FIFA-e Infantiniju i svima u loži da sam uvjeren da ćemo pobijediti. Bili smo bolji, ali za sitnice ili za milimetar'', javlja Hina.

Zahvalio se svim ljudima koji su slali poruke podrške od San Pedra do Canberre, naglasivši kako su 'Vatreni' bili iznenađenje 1998. godine, a bit će i ove godine.

"Mogla je i Danska pobijediti, mi bi bili utučeni, a vi bi tražili krivce. Drago mi je zbog toga je sada nećete imati crnila u svojim perima," naglasio je.

Šuker je poručio hrvatskim novinarima da su imali priliku pitati predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović što je s infrastrukturom.

"Imali ste danas priliku pitati nekoga što je s infrastrukturom, a ja moram španjolskim i engleskim novinarima to objašnjavati i razgovarati o infrastrukturi," poručio je Šuker.

Kopirati
Drag cursor here to close