Odgođena utakmica

Modrić i društvo zbog snijega nekoliko sati proveli u avionu

U Madridu ovakva snježna mećava nije zabilježena od 1971. godine. Ceste su zatrpane snijegom koji nastavlja padati.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2021. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica španjolskog nogometnog prvenstva između Atletico Madrida i Athletic Bilbaa, koja je u subotu trebala biti odigrana na madridskom stadionu Wanda Metropolitano, odgođena je jer nogometaši iz Baskije nisu mogli sletjeti u španjolsku prijestolnicu.

''Zbog izvanredne situacije izazvane nevremenom koje je zahvatilo veliki dio Španjolske, dovevši do zatvaranja aerodroma u Madridu te nemogućnosti pripremanja terena za optimalne uvjete igranja, današnja utakmica je odgođena'', izvijestili su iz vodstva La Lige.

Utakmica je trebala započeti u 16.15 sati, a novi datum odigravanja bit će naknadno objavljen.

Zračna luka Adolfo Suarez Madrid-Barajas je u subotu i dalje zatvorena, nakon što je u petak navečer zbog slabe vidljivosti i snijega obustavila sve operacije. Zrakoplov s igračima Athletica u petak navečer je poletio iz Bilbaa, ali se ubrzo vratio ondje.

Vodeća momčad prvenstva Atletico, u kojoj su hrvatski igrači Šime Vrsaljko i Ivo Grbić, u petak nije trenirala na travnjaku zbog napadalog snijega.

U Madridu ovakva snježna mećava nije zabilježena od 1971. godine. Ceste su zatrpane snijegom koji nastavlja padati.

Zrakoplov s nogometašima Real Madrida, među kojima je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, u petak kasno navečer je ipak poletio iz Madrida prema sjevernom gradu Pamploni unatoč snažnoj mećavi.

Igrači su nekoliko sati proveli zatvoreni u zrakoplovu na aerodromu Adolfo Suarez - Barajas, jer je pista bila zatrpana snijegom i nije bilo poznato hoće li uspjeti poletjeti. Ekspedicija španjolskog prvaka trebala je sletjeti u Pamplonu oko 19 sati, no umjesto toga sletjela je oko 23.15 sati.

Real Madrid bi u subotu u 21 sat trebao igrati protiv Osasune, za koju igra hrvatski napadač Ante Budimira. U Pamploni u petak nije padao snijeg no bilo je iznimno hladno. Za subotu je i ondje najavljen snijeg, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close