Pobjeda nakon 12 godina

Moćni Plemići ponizili prvaka na njegovom terenu!

Zrinjski je nastavio niz sjajnih rezultata, pregazivši Borac u Banja Luci s visokih 5:1.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2021. u 21:33 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski nije slavio kod Borca punih 12 godina, ali večeras ne samo da je napokon pobijedio Borac u gostima nego ga je potpuno ponizio.

Plemići su razbili aktualnog prvaka na njegovom terenu pobjedom 5:1, a prva tri gola postigao je u munjevitih 11 minuta prvog dijela. Igrala se 29. minuta kada je Josip Ćorluka ubacio s lijeve strane, jedan igrač Borca je pogriješio i lopta je došla do Karla Kamenara koji je siguran za 1:0.

Šokirani domaćin primio je i drugi gol samo šest minuta kasnije. Ivan Bašić je presjekao jedan nonšalantni pas Đorđa Ćosića, prevario ga i onda pogodio za 2:0.

U 40. minuti je već bilo 3:0, opet je Borac pogriješio, a Mario Tičinović je uzeo loptu skoro na centru, sjurio se u šesnaesterac i lijevom nogom pogodio za velikih 3:0.

I dok su gosti slavili s grupom Ultrasa, veći dio publike izviždao je domaće. Borac je došao sebi tek u nadoknadi prvog dijela kada je Stojan Vranješ asistenciju Nikole Dujakovića pretvorio u pogodak.

Nakon desetak minuta igre Zrinjski je opet vratio prednost na tri razlike - Ćetković je obranio udarac Kamenara, a odbijenu loptu zakucao je Nemanja Bilbija.

Četvrti gol kao da je prelio čašu strpljenja kod domaćih navijača koji su ubacili veliki broj baklji prema golu Zrinjskom i time prekinuli susret na više od pet minuta. 

Prekid kao da je smirio utakmicu, ali u sudačkoj nadoknadi Plemići su postigli i peti gol. Točnije postigao ga je sam Borac, odnosno Marko Jovanović koji je ubačaj Ćorluke skrenuo u svoju mrežu.

Kopirati
Drag cursor here to close