17 ili 18

Mnogi se pitaju zašto Rebić nije nosio svoj broj protiv Armenije?

Broj 17 na dresu Vatrenih poseban je svim navijačima hrvatske reprezentacije jer ga je nekoć nosio Mario Mandžukić, no ne zna se je li Reba novi broj odabrao kao omaž Mandži ili kao uslugu Oršiću.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2021. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Ante Rebić

Ante Rebića odigrao je prvu utakmicu u nacionalnom dresu poslije gotovo godinu dana. Međutim, njegov govor tijela, nervoza i dekoncentracija bili su izvan svih očekivanja.

Veliki broj izgubljenih lopti, gaženje protivnika (žuti karton), pokušaji izvođenja nekih driblinga i 'varanja' protivnika petom, mogli su samo donijeti koju sijedu više svima u stožeru Vatrenih.

Inače, Dalićev miljenik zadnji put zaigrao je u kockastom u kolovozu prošle godine u porazu Vatrenih od Francuske 4:2 u Ligi nacija, a do susreta protiv Armenije u Velikoj Gorici propustio je čak devet utakmica.

Povratak poslije tako duge pauze trebao je rezultirati glađu za igrom,nekom vrstom novog Rebićeva početka u reprezentaciji, a izgledalo je kako je Ante odlučio obilježiti sve to jednom sitnom promjenom.

Naime, Rebić je dosad na leđima nosio dres s brojem 18 u nacionalnoj momčadi, ali u utorak protiv Armenije premijerno je na leđima nosio 17-icu, podsjeća Gol.hr.

Taj je broj poseban svim navijačima hrvatske reprezentacije jer ga je nekoć nosio Mario Mandžukić, no ne zna se je li Reba novi broj odabrao kao omaž Mandži ili zbog "mira u kući".

Dogodilo se da je u Rebićevu izostanku 18-icu je preuzeo Mislav Oršić, Dinamov najbolji igrač i na današnjem je susretu on bio registriran pod Rebićevim starim brojem, ali nije poznato je li mu Ante prepustio svoj broj zauvijek ili je riječ o maloj promjeni samo za ovu utakmicu.

Možda je upravo to bio okidač koji je Rebića učinio razdražljivim, a kako će brojevi dalje biti raspoređeni saznat će se već 6. lipnja kad Hrvatska gostuje u Belgiji.

U svakom slučaju, Ante Rebić u dobrome izdanju izgleda drukčije...

Kopirati
Drag cursor here to close