U-21

Marinović: Potrudit ćemo se osvojiti bodove u Walesu

Mlada nogometna "U-21" reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u 17 sati u Wrexhamu će protiv Walesa odigrati svoj četvrti meč u kvalifikacijama za EURO 2021.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2019. u 17:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fudbalski savez BiH / U21 reprezentacija

Mlada nogometna "U-21" reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u 17 sati u Wrexhamu će protiv Walesa odigrati svoj četvrti meč u kvalifikacijama za EURO 2021.

Izbornik bh. mlade reprezentacije Vinko Marinović kazao je da su reprezentativci obavili kvalitetne pripreme i nada se da sutra mogu do bodova.

''Sutra nas očekuje meč s jednom jakom ekipom čiji igrači uglavnom nastupaju u engleskim premijerligaškim klubovima. U ovim kvalifikacijama su pobijedili Belgiju što je takođe potvrda njihovog kvaliteta. Međutim, imamo i mi svoje ciljeve i potrudit ćemo se da sutra dođemo do bodova'', rekao je Marinović.

Pozitivan rezultat očekuje i defanzivac Besim Šerbečić.

''Dobro smo iskoristili vrijeme provedeno u Sarajevu i dobro smo se spremili za meč. Znamo i dobre i loše strane sutrašnjeg protivnika i te loše ćemo pokušati iskoristiti. Nadamo se povoljnom rezultatu za nas. Možemo biti zadovoljni nastupima u kvalifikacijama i moramo kvalitet pokazati i protiv Walesa jer to nam je jedna od ključnih utakmica u ovom ciklusu'', kazao je.

"U-21" reprezentacije BiH i Walesa su se do sada sastale šest puta i oba tima imaju po tri pobjede. Gol razlika je 9:8 u korist Walesa.

Sutrašnji meč će suditi Georgios Kominis iz Grčke.

Kopirati
Drag cursor here to close