Kvalifikacije za EP

Mladi nogometaši BiH deklasirali Moldaviju

Prvi susret reprezentacije BiH u novom ciklusu kvalifikacija nije donio lijep nogomet s obzirom da je teren na Grbavici bio u lošem izdanju zbog obilnih snježnih nanosa.
Sport / Nogomet | 26. 03. 2019. u 19:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine svladala je reprezentacije Moldavije s 4:0 u prvom susretu kvalifikacija za europsko prvenstvo.

Prvi susret reprezentacije BiH u novom ciklusu kvalifikacija nije donio lijep nogomet s obzirom da je teren na Grbavici bio u lošem izdanju zbog obilnih snježnih nanosa.

BiH je u prvih 45. minuta nadigrala vršnjake iz Moldavije, a pogotke za domaću reprezentaciju postigli su Besim Šerbečić u 22. i Zinedin Mustedanagić u 44. minuti utakmice.

Moldavci su jedini ozbiljniju priliku imali u 11. minuti nakon slobodnog udarca, ali nisu se snašli u šesnaestercu reprezentacije BiH pa vratar Vladan Kovačević nije imao problema.

Drugo poluvrijeme donijelo je dominaciju bh. momčadi na terenu, a treći pogodak za BiH i svoj drugi u 55. minuti postigao je Zinedin Mustedanagić.

Prilike pred vratima Moldavaca nizale su se i u sljedećim minutama susreta, a odlične prilike imali su Marijan Ćavar i Anel Šabanadžović, međutim njihovi udarci nisu bili precizni.

Četvrti pogodak za BiH u 74. minuti, nakon lijepe solo akcije, postigao je Marijan Ćavar.

Do kraja utakmice većih prilika i promjene rezultata nije bilo.

Pobjeda protiv Moldavije u prvom susretu kvalfikacija izuzetno je važna za izabranike Vinka Marinovića koji nastupaju u teškoj skupini, gdje se nalaze još reprezentacije Njemačke, Belgije i Walesa. Sljedeći susret bh. nogometaši igrat će 10. rujna u gostima protiv Belgije.

Marinović: Važna pobjeda za podizanje morala i nastavak kvalifikacija

Izbornik Vinko Marinović bio je zadovoljan nakon susreta.

''Čestitam igračima na pobjedi, odigrali su kvalitetno na izuzetno teškom terenu natopljenim vodom. Na početku smo zbog tih uvjeta imali malih nesigurnosti, ali već nakon prvog pogotka utakmica je krenula u smjeru kojim smo željeli'', kazao je Marinović.

Marinović je pohvalio Mustedanagića koji je predvodio napad BiH i postigao dva pogotka, ali naglasio je da su svi bh. igrači odigrali na zadovoljavajućoj razini.

''On je u dobroj formi, igra dobro i za svoj klub i to je ono što nama treba. Ostali igrači su odigrali također dobro s obzirom na uvjete. Dali smo priliku većem broju igrača da bi vidjeli kakve su nam mogućnosti. Sve se odvilo kako smo zamišljali i sada se možemo okrenuti sljedećim protivnicima. Ova pobjeda je veoma važna zbog samopouzdanja'', objasnio je izbornik BiH.

Izabranici Vinka Marinovića nastupaju u teškoj skupini, gdje se nalaze još reprezentacije Njemačke, Belgije i Walesa. Sljedeći susret bh. nogometaši igrat će 10. rujna u gostima protiv Belgije, a zatim protiv Njemačke na domaćem terenu.

''Svaka utakmica je teška. Nijemci su aktualni prvaci Europe, ali imat ćemo ih priliku vidjeti na sljedećem europskom prvenstvu. Pratit ćemo i njih i Belgiju. U lipnju ćemo odigrati prijateljski susret gdje ćemo testirati još neke igrače'', zaključio je Marinović.

Kopirati
Drag cursor here to close