U21

Mlade nade, velike zvijezde

Niti jedno U-21 prvenstvo nije ponudilo toliko nadolazećih supertalenata, zvijezda koje su već igrale velike utakmice za klubove, seniorske reprezentacije, zvijezda koje su već "uzele lovu".
Sport / Nogomet | 16. 06. 2019. u 17:03 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom između Belgije i Poljske danas u Italiji i San Marinu počinje Europsko prvenstvo mladih reprezentacija (U21).

Prvenstvo koje bi prema svim najavama moglo biti jedno od najzanimljivijih, jer prema nekim procjenama niti jedno U-21 prvenstvo nije ponudilo toliko nadolazećih supertalenata, zvijezda koje su već igrale velike utakmice za klubove, seniorske reprezentacije, zvijezda koje su već "uzele lovu".

MoiseKean (Italija):

Jedna od tih velikih zvijezda je svakako MoiseKean, napadač Juventusa koji je kroz 17 odigranih utakmica postigao sedam golova. Nedavno je debitirao za A selekciju, a njegov otac prisjetio se kako je Moise došao u Juventus čija je nadolazeća zvijezda.

- Moiseova majka htjela ga je kao dječaka odvesti u Englesku. Obećao sam Juventusu da ću zadržati u Italiji, a za uzvrat sam tražio dva traktora. Rekli su da to neće biti problem, ali ih još nisam dobio - rekao je pomalo razočarani Biorou Jean Kean. Kean je svoje najbolje partije u dresu Juventusa odigrao od početka ožujka do sredine travnja. Dva gola je postigao protiv Udinesea, pa zatim još šest na isto toliko utakmica "Stare dame", uključujući i dva zaredom za selekciju Italije.

Luka Jović (Srbija):

Dovoljno je reći da na ovo prvenstvo stiže kao novo ime Real Madrida. Prije dolaska u Madrid nosio je dres Eintrachtaza koji je u 48 utakmica zabio 27 golova. Prije nekoliko dana je u susretu kontra Litva postigao gol za seniorsku reprezentaciju.

JonathanTah (Njemačka):

Spada u red najskupljih igrača na ovom Euru. Stoper Bayera iz Leverkusena na ovom turniru se oprašta od mlađih kategorija Njemačke s obzirom na to da je u veljači napunio 23 godine, pa ne bi bilo iznenađenje kada bismo ga u budućnosti gledali u dresu A reprezentacije. Ovaj stasiti stoper porijeklom je iz Obale Bjelokosti, ali od U-16 reprezentacije stalno nastupa za 'elf'. U sezoni koja je iza nas tri puta se uspio upisati u strijelce i svakako je zaslužan za ulazak Bayera u Ligu prvaka.

DawidKownacki (Poljska):

Dawid bi trebao da bude najveća uzdanica Poljske na ovom prvenstvu. Odradio je sjajne kvalifikacije u kojima je postigao deset golova. Radi se o napadaču Sampdorije koji je odradio sezonu na posudbi u Fortuni Düsseldorf. Svojim nastupima na ovom Euru želi osigurati mjestu u napadu Sampdorije naredne sezone.

DodiLukebakio (Belgija):

Tamnoputi napadač porijeklom iz DR Konga je nedavno potpisao ugovor s Watfordom, ali je i on završio na posudbi baš u Fortuni. Tamo je u 34 utakmice uspio čak 14 puta da se upiše u strijelce. Zanimljivo, prije tri godine je debitirao za reprezentaciju DR Konga u koju ga je pozvao FlorentIbenge, ali su Belgijanci brzo reagirali.

Dani Ceballos (Španjolska):

Rekli bismo kako je prerastao ovu konkurenciju s obzirom na to da je još prije dvije godine proglašen najboljim mladim igračem. U Realu se nije uspio izboriti za svoje mjesto pod suncem. Prije dolaska u Madrid, Dani je nosio dres Betisa. Nastup na ovom turniru je prilika za novo dokazivanje, prilika da pokaže kako zaslužuje puno više minuta na terenu u dresu Reala.

Nikola Vlašić (Hrvatska):

Vlašić je još 2017. godine kao veliki talenat otišao iz splitskog Hajduka u Everton, ali je već nakon jedne sezone prešao u CSKA što je čini se bio pravi potez. Za Moskovljane je 21-godišnji ofenzivac igrao dosta dobro, u Ligi prvaka je postigao tri gola, a u domaćem prvenstvu pet, uz isto toliko asistencija, te se može reći da je pozajmica bila uspješna. U ovom trenutku je jedan od najkvalitetnijih igrača mlade hrvatske selekcije, zabilježio je po 5 golova i asistencija u kvalifikacijama i pripadaju mu najveće zasluge za plasman Vatrenih na takmičenje prvi put poslije 15 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close