Roditeljska kuća

Miralem Pjanić: Naša djeca su budućnost cijele države

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i vezni igrač talijanskog Juventusa Miralem Pjanić posjetio je danas Roditeljsku kuću u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu
Sport / Nogomet | 05. 09. 2018. u 12:55 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i vezni igrač talijanskog Juventusa Miralem Pjanić posjetio je danas Roditeljsku kuću u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu, u kojoj borave roditelji sa djecom iz cijele BiH koja se liječe od malignih oboljenja.

Kako su u Roditeljskoj kući apartmani tematski uređeni i imaju svoje nazive, BH Telecom i Miralem Pjanić su odabrali apartman za pokroviteljstvo pod nazivom ''Visibaba'', koji simbolično najavljuje rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuvjetne podrške.

Foto: Anadolija / Miralem Pjanić s djecom koja se liječe od malignih oboljenja

Također Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici BH Telecoma su odabrali apartman pod nazivom ''Kućica'' koji simbolizira brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove obitelji.

Tim povodom danas su u Roditeljskoj kući potpisani ugovori o pokroviteljstvu ova dva apartmana na rok od tri godine, čime su reprezentativac Miralem Pjanić i kompanija BH Telecom još jednom iskazali podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim obiteljima.

Popularni Mire je prilikom obraćanja istaknuo kako mu predstavlja veliku čast da je dio jedne ovakve pozitivne priče.

"Za mene je ovo nešto specijalno. Nadam da će se ovakvim projektom podići svijest javnosti, svih građana u BiH. Ja ću sigurno uvijek podržavati ovakvu priču i u budućnosti. Naša djeca su budućnost cijele države. I sam sam roditelj jednog malog dječaka Edina i ova priča me jako pogodila", rekao je Pjanić.

Foto: Anadolija / Miralem Pjanić i predstavnici BH Telecoma s djecom koja se liječe od malignih oboljenja

Uputio je i poruku roditeljima djece oboljele od raka kazavši kako moraju biti jaki.

"Vi ste za mene velike heroji. Budimo jaki kako bi mogli uraditi još veće projekte", rekao je bh. reprezentativac.

Predsjednik Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat, čiji je sin također liječen od raka, istaknuo je kako je današnji događaj posvećen dječici i da su ona danas najvažnija.

Mališani u Roditeljskoj kući su pripremili i poklone za bh. reprezentativca koje su mu ovom prilikom i predali. Pjanić nije krio zadovoljstvo zbog prilike da se druži sa dječicom, koja su iskoristila priliku da zabilježe i zajedničku fotografiju.

Roditeljska kuća

Roditeljska kuća je otvorena u travnju 2016. godine i nalazi se u krugu Pedijatrijske klinike Jezero, u Sarajevu. Posjeduje 700 metara kvadratnih korisnog prostora, od toga 10 obiteljskih apartmana sa kupatilom, zajedničku kuhinju i dnevni boravak, multifunkcionalnu dvoranu sa igraonicom, vešeraj, krovnu terasu i uređene zelene površine sa prostorom za relaksaciju i igru.

Roditeljska kuća ima energetski certifikat A i koristi solarnu energiju za pripremu potrošne tople vode.

Roditeljska kuća pruža oboljeloj djeci i njihovim obiteljima drugi dom, obiteljsku atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje. Do sada je u Roditeljskoj kući boravilo preko 100 obitelji, što čini oko 80 posto iskoristivog kapaciteta Roditeljske kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close